Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 18:07

Нацрада з питань ТБ і радіо пропонує кримінальну відповідальність за виступи українських артистів у Росії

Нацрада з питань ТБ і радіо пропонує кримінальну відповідальність за виступи українських артистів у Росії
Пропонують ввести штрафи й відповідальність за виступи українських артистів у Росії. Фото - biz.nv.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запропонувала ввести штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, які гастролюють на території Росії.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті ради.

"Законодавці могли б розглянути і застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців, які ведуть концертну діяльність у країні, яка визнана агресором. Це можуть бути штрафні санкції або кримінальна відповідальність для них. А телерадіоорганізації могли б бути зобов'язані обмежити участь таких артистів або діячів культури в ефірі, можливо, на певний період. У такому разі національний регулятор отримає реальні важелі впливу на мовників", - написали на сайті.

Відзначили, що до Нацради надходять звернення з приводу виступів українських артистів, що активно гастролюють в Російській Федерації. У цій ситуації немає важелів впливу на телерадіоорганізації, тому що закон про це нічого не говорить. Будь-яка дія Нацради на обмеження може оскаржуватись в суді.

"Ситуація може бути вирішена тільки в законодавчому полі", - наголошується в заяві.

Також у зверненні йдеться про подальше обмеження антиукраїнської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атакують російську культуру": український композитор порівняв "чорні списки" зі сталінськими репресіями

"Новорічні ефіри вітчизняних телевізійних мовників знову викликали в активному суспільному середовищі дискусію навколо проблеми здатності вітчизняної медіаіндустрії до реформ, спроможності й бажання бути відкритими до сьогоднішнього запиту нового суспільства на якісний контент, сучасні підходи й творчість. І знову на порядку денному – здатність не пропускати в український ефір пропаганду світу насильства й зневаги до людських прав та незалежного суверенного розвитку держави, а також роль вітчизняних медіа у зміцненні країни, її демократичного поступу та створення якісного національного ринку.

Національна рада пропонує парламенту України врегулювати ці питання в якнайшвидший термін.

Свої пропозиції Національна рада готова обговорити публічно з представниками Держкіно, індустрії, громадськості, незалежними експертами.

Росіяни пишуть про Андрія Данилка – бо хочуть показати, що в Україні є люди, не згодні з позицією офіційного Києва. Наголошують, що конфлікт у нашій державі – внутрішній. Припиніть читати російські ЗМІ – і вам відразу полегшає.

Сказав Gazeta.ua політтехнолог, експерт ГО "Слово і Діло" Валентин Гладких.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада з питань ТБ і радіо пропонує кримінальну відповідальність за виступи українських артистів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі