субота, 06 січня 2018 13:37

Не один Данилко: експерт пояснив, як російська пропаганда використовує українських артистів

Не один Данилко: експерт пояснив, як російська пропаганда використовує українських артистів
Артист Андрій Данилко часто фігурує в російських ЗМІ. Фото - pravda.stb.ua

Росіяни пишуть про Андрія Данилка – бо хочуть показати, що в Україні є люди, незгодні з позицією офіційного Києва. Підкреслюють, що конфлікт у нашій державі – внутрішній. Припиніть читати російські ЗМІ – і вам відразу полегшає.

Сказав Gazeta.ua політтехнолог, експерт ГО "Слово і Діло" Валентин Гладких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анастасія Приходько: Вакарчуку можна вірити

"Наша увага до реакції російських ЗМІ – лише підкреслює абсурднійсть ситуації, продовжує Гладких. - Потім у тих же росіян напишуть: "Їхній Данилко сказав їм свою думку, а вони його цькують". І ніхто, повірте, не згадає, як виставляють незгодних у російській пресі, навіть, так званій, опозиційній. У Конституції України чітко зазначено, що у нас свобода слова, думки й совісті. І артист Данилко може говорити, що й кому заманеться, допоки це не порушує чинного законодавства України. І виступати, де йому заманеться, якщо це відповідає його моралі. І поки Україна не прийме відповідні закони, які це забороняють. Лякає в цій ситуації інше – в українському суспільстві назрівають тоталітарні погляди – всі мусять мислити й говорити однаково. Так і до злочинів дійти недовго. Є закон і всі мусять бути рівними перед ним, безвідносно до світоглядних чи ідеологічних симпатій чи антипатій.
А якщо хтось переконаний, що артист Данилко, або футболісти, чи хокеїсти мають собливий вплив на думку громадськості – шкода такої громадської думки. Андрій Данилко – комік, безумовно талановитий. Але просити артистів бути експертами в політиці, економіці чи спорті – не доречно".

31 грудня український артист, шоумен Андрій Данилко у програмі "Гордон" на "112 Україна" сказав, що він проти заборони російських серіалів в Україні, оскільки вважає її неефективною. На російських сайтах зявились численні матеріали із цитатами Данилка, вирваними з контексту. Заголовки повідомляють: "Данилко назвав дурістю заборону на показ російських фільмів в Україні", "Андрій Данилко заступився за заборонених в Україні російських артистів", "Вєрка Сердючка розповіла українцям секретний спосіб дивитися російське кіно".

Зараз ви читаєте новину «Не один Данилко: експерт пояснив, як російська пропаганда використовує українських артистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути