четвер, 11 травня 2017 12:51

На ювілейному фестивалі Sziget 2017 в Угорщині можуть побити рекорд відвідувачів
14

Sziget Festival 2016
Фото: надане прес-службою Sziget Festival
Sziget Festival 2016
Sziget Festival 2016
Sziget Festival 2016
Sziget Festival 2016

9-16 серпня 2017 року найбільший європейський фестиваль Sziget, що відбувається щоліта з 1993 року в Будапешті (Угорщина) відсвяткує 25 річний ювілей. Це нон-стоп вечірка довжиною в тиждень, в якій беруть участь понад 500 тисяч осіб. Для кожного дня фестивалю організатори запрошують гідного хедлайнера. Тут виступали Radiohead, Nick Cave, Franz Ferdinand, The Prodigy, Faith No More, Placebo, The Offspring, Fatboy Slim, Lily Allen, Iggy Pop, Robert Plant і та багато інших.

До цьогорічного лайн-апу 2017 вже увійшли P!NK, Rudimental, PJ Harvey, Alt-J, The Naked and Famous, Nothing But Thieves, Kasabian, Major Lazer, Flume, Mando Diao, Billy Talent, Two Door Cinema Club, Metromony. Хедлайнером мінус першого дня фестивалю стане знаменита американська співачка P!NK. Вона виступить із повноцінним концертним сетом на головній сцені фестивалю.

В 1993 році в перший рік проведення фестивалю глядачів було 40 тисяч, а цього року існує велика ймовірність, що фестиваль відвідає більше півмільйона меломанів. Адже щодня на 60 майданчиках та сценах відбувається більше 250 виступів, концертів, перформенсів та майстер-класів. Sziget давно перетворився на добре відомий бренд Угорщини, знаний у всьому світі.

Sziget Festival – один з найбільших музичних фестивалів Європи та найбільш відомий в Україні європейський фестиваль. Понад 50 % відвідувачів приїжджають із-за кордону, найбільше — з Нідерландів, Німеччини, Великої Британії та Франції. Фестиваль подобається українцям через музичне наповнення - тут представлені жанри від поп музики до етнічних мотивів, відмінною інфраструктурою та географічною близькість. А з 11 червня з'явиться ще більше приводів побувати в Угорщині - в Україні почне діяти безвізовий режим із Європейським союзом. Тому, щоб послухати музику на фестивалі потрібно буде лише біометричний паспорт та квитки. До речі, квитки коштують 299 євро за 7 днів до кінця травня, з 1 червня — 325 євро. П'ять днів кемпінгу - 275 євро до 31 травня, з 1 червня — 299 євро. 65 євро коштує перебування на острові один день.

Окрім музики на "Острові Свободи" є цирк Cirque du Sziget, спортивні майданчики, тент-ЛГБТ "Magic Mirror", колесо огляду Sziget Eye, театри, кінопокази, бібліотека та безліч інших цікавинок. На окрему увагу заслуговує Люмінаріум - це надувна конструкція-лабіринт з фантастичним освітленням. Це фактично місто в місті. На острові можна жити усі сім днів фестивалю, а можна і побачити Будапешт та навіть недорого з'їздити за межі країни - в Австрію чи Словаччину.

Sziget - не лише музика а й відмінна інфраструктура. Організатори щороку працюють над тим, аби перебування на острові було комфортним і безпечним. Гості фестивалю отримають багато послуг: пункти харчування, камери схову, обмін валюти, пральня, пошта, прокат і парковка велосипедів, таксі, аптеки, бюро знахідок, сейфи, цілодобове медичне обслуговування, інформаційний центр, доступ в Інтернет, душові кабіни і санвузли.
CITYPASS - чудове нововведення останніх років. Браслет дає право відвідувачам фестивалю на безкоштовний проїзд в громадському транспорті, безкоштовне відвідування різних пам'яток і безліч знижок.

На сцені "Europe" 25-го фестивалю "Sziget 2017" виступлять артисти з різних країн, у тому числі з Росії, а також білорусько-український колектив Brutto. Крім того, на цю сцену піднімуться музиканти з Фінляндії, Франції, Швеції, Данії та інших європейських держав. На сцені "World Music" особлива увага приділяється популярним виконавцям танцювальної музики в балканському і ска-стилі. На фестиваль в цьому році повертаються Горан Брегович, епатажний російський "Ленінград", гурт The Klezmatics із США, Roy Paci & Aretuskaka з Італії, Tamikrest, Pannonia Allstars Ska Orchestra з Угорщини та багато інших.

Щороку на фестиваль виступають українські артисти - одні з них: Onuka, Brunettes Shoots Blondes і "Даха Браха". Останні приїдуть на Sziget в 2017, компанію їм складуть Atomic Simao - переможці національного відбору. Спочатку було відібрано 40 заявок, з яких свою трійку фіналістів обрали глядачі та музичні експерти шляхом відкритого голосування на сайті. Переможцем став гурт - Atomic Simao.

Mary PopKids: Love Solution - Sziget 2017 Anthem

Зараз ви читаєте новину «На ювілейному фестивалі Sziget 2017 в Угорщині можуть побити рекорд відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі