четвер, 21 квітня 2011 18:33

На "свіжий подих" української музики прийшли подивитися сто людей
14

O.Torvald
Фото: Фото: Анна Гарієнчік
O.Torvald
Pianoбой
Pianoбой
Pianoбой

Учора в столичному клубі "Арена" пройшов перший день Billboard Live Fest. Організатором фестивалю виступив російський журнал Billboard, квітневий номер якого присвячений українській музиці нової хвилі.

Журнал вийшов з диском, куди увійшли 15 треків українських музикантів – від популярної музики до альтернативного року.

"Українська музика сьогодні це свіжий подих. В Росії ситуація інакша, там сильний продакшн і музикант не має права на помилку. А в Україні не бояться експериментувати, ви не настільки залежні від ринку", - так оцінив український музичний простір головний редактор Billboard Ілля Буц.

Ведучі вечора Коля Сєрга та московський віджей Чак декламували власні вірші та постійно сперечались, чия музика краща. Нарешті дійшли згоди, що це як з дівчатами: у Москві теж є красиві дівчата, але всі вони виявляються українками.

Андрій Хливнюк, вокаліст Бумбоксу, на сцену виходив двічі. Вперше з новим проектом Дмитра Шурова Pianoбой, з яким заспівали пісню "Етажи", відеокліп якого презентували кілька днів тому. Потім Хливнюк вже піднявся з Бумбоксом як хедлайнер вечора. Славко Вакарчук заспівав у супроводі гітари та рояля, на якому колись грав Елтон Джон. Фронтмен "Океанів" виконав три композиції, яких нема ні в його сольниках, ні в альбомах Океану Ельзи. Потім попрощався і пішов зі сцени, забувши шарф на мікрофонній стійці. Після вигуків на біс повернувся за шарфом і заспівав ще.

Соліст гурту O.Torvald виступав з бронхітом. Зізнався, що прийшов послухати Champagne Morning, і насправді хотів відмінити виступ. А виступ Champagne Morning супроводжувався постійними сварками з звукорежисером. Глядачів було не більше сотні.

"Дивно, команди які збирають великі майданчики, а дехто й стадіони. А організований Billboardом концерт вийшов таким камерним. Не встиг Billboard вийти на українську арену, а вже побив всі біґборди", - сказав про вечір Андрій Хливнюк.

Зараз ви читаєте новину «На "свіжий подих" української музики прийшли подивитися сто людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі