неділя, 12 січня 2020 18:49

На сцені львівського театру російського президента обговорювали письменник та художник
5

Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох
Фото: Ольга Васьків
Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох
Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох
Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох
Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох

12 січня у львівському театрі імені Леся Курбаса відбувся перформанс "Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох". На сцені театру зустрілися український письменник Андрій Курков, чиї книги перекладені на 67 мов та львівський художник Юрко Кох, виставки якого проходять в багатьох країнах світу.

Перформанс складався із 6 епізодів: кохання, церква, рок-н-рол, альтернативна українська національна ідея, Львів справжній і несправжній, МРТ голови Путіна, зал проти сцени та драматичний фінал. У кожній частині обидва герої дискутували, згадували, обговорювали історії і думки на задані теми.

Андрій Курков зізнався, що має не так багато друзів-росіян та сформулював власне бачення різниці української та російської ментальності:

"Росіяни люблять, обожнюють свого царя, от коли він трохи не так щось зробить або набридне їм - вбивають. Я б назвав їх агресивно-пасивними. Причому агресивні вони лише вкупі, а не по одному. В нас все по-інакшому. В кожного українця в серці своя Україна, і кожен краще знає, що для його країни краще і сміливий без гурту. Українці самі обирають, кого ненавидіти. Ця ментальність захищала Україну. І було б все добре, якби не війна на сході", - каже письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Винничук і Андрій Курков пишуть спільний роман

Під час четвертої частини зустрічі "МРТ голови Путіна" учасники були в білих халатах. Художник Юрко Кох вважає, що російський президент Путін, можливо, володіє гіпнозом.

"Чим більше ми говоримо про нього, навіть в негативному сенсі, тим більше згадуємо його і цим він живиться. Гадаю, треба припинити розмови про цю людину", - каже художник.

Герої перформенсу згадали історії про кохання, церкву, рок, гонорари та шлях до успіху у професії. Паузи між частинами заповнені музикою від оркестру.

Спільний роман Юрія Винничука та Андрія Куркова "Іній в очах її" розповість про пошуки молока Діви Марії. Це буде їхня відповідь Дену Брауну.

Зараз ви читаєте новину «На сцені львівського театру російського президента обговорювали письменник та художник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі