Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2020 09:00

На зйомках "Хоббіта" загинуло 27 тварин

На зйомках "Хоббіта" загинуло 27 тварин
Гобіта Більбо Беггінса втілив британець Мартін Фріман. Знімали у Новій Зеландії, без разкадровок та дописаного сценарію. Фото: Instagram

28 листопада 2012 року відбулась прем'єра пригодницького фентезі "Хоббіт" за романами Дж. Р. Р. Толкіна. Є приквелом до "Володаря перснів".

До гобіта Більбо Беггінса приходить чарівник Ґендальф. Кличе вирушати у пригоду. Гобіт відмовляється, бо боїться виходити з дому. Увечері до нього приходять 13 гномів, щоб змусити його піти на гору Еребор, за сюжетом.

"Хоббіт" став першим фільмом, знятим зі швидкістю 48 кадрів в секунду. Через це глядачі розділились на два табори. Одні вважали стрічку більш плавною та кращою, інші - що в них боліли очі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми сумуватимемо: в мережі оплакували смерть живої Мадонни

Режисер - Пітер Джексон. Він же зняв усі частини "Володаря перснів". У "Хоббіті" співрежисером мав стати Ґільєрмо дель Торо. Йому не вистачило на гонорар.

Фільмували 266 днів у Новій Зеландії. За словами Джексона, через недостатній час для підготовки знімали без розкадровки та незавершеного сценарію. Під час зйомок загинуло 27 тварин. Це переважно коні, кози, кури та вівці. Усього було залучено 150 тварин на фермі в Веллінгтоні.

Головну роль втілив Мартін Фріман. Став відомим, коли зіграв доктора Ватсона у телесеріалі BBC "Шерлок".

Режисер "Володаря перснів" Пітер Джексон зніме документальний фільм про британський рок-гурт "Бітлз". Стрічка Let It Be базуватиметься на раніше не опублікованих архівних кадрах запису музикантами свого останнього альбому в січні 1969 року.

Зараз ви читаєте новину «На зйомках "Хоббіта" загинуло 27 тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі