четвер, 31 січня 2019 14:24

Режисер "Володаря перснів" зніме фільм про "Бітлз"

Автор: facebook.com
  Документальний фільм про гурт “Бітлз” буде базуватися на раніше не опублікованих архівних кадрах 1969 року
Документальний фільм про гурт “Бітлз” буде базуватися на раніше не опублікованих архівних кадрах 1969 року

Новозеландський режисер Пітер Джексон зніме документальний фільм про британський рок-гурт "Бітлз". Стрічка Let It Be базуватиметься на раніше не опублікованих архівних кадрах запису музикантами свого останнього альбому в січні 1969 року. Про новий проект постановник кінотрилогії "Володар перснів" повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джексон має у своєму розпорядженні 55 годин відео та 140 годин аудіоматеріалу, де зафіксовано процес створення 12-го альбому групи - Let It Be. "Бітлз" записали його на лондонській кіностудії Twickenham Studios. Реліз відбувся 8 травня 1970 року, за місяць після розпаду колективу.

"Це ніби машина часу, що відправить нас назад у 1969-й, - каже режисер про стрічку. - Ми відвідаємо студію і будемо спостерігати, як четверо друзів створюють видатну музику".

Фільм буде зроблено у співпраці з учасниками "Бітлз" Полом Маккартні та Рінго Старром і вдовами Джона Леннона та Джорджа Гаррісона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доньку викрадають під час святкування весілля - огляд фільму "Усі знають"

Пітер Джексон — режисер, сценарист і продюсер. Окрім "Володаря перснів" за романом Джона Толкіна, зняв картини "Кінг-Конг", "Милі кості" та "Хоббіт". Остання робота — документальний фільм "Вони не постаріють", в основі якого лежить хроніка Першої світової війни. Джексон відреставрував і колоризував кадри та звукозаписи з архівів Імперського військового музею Британії та телерадіомовної компанії BBC. Британська академія телебачення й кіномистецтва номінувала стрічку на премію БАФТА в категорії "найкращий документальний фільм".

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Володаря перснів" зніме фільм про "Бітлз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі