середа, 30 січня 2019 17:46

Доньку викрадають під час святкування весілля - огляд фільму "Усі знають"

7 лютого в український прокат виходить іспанська драма "Усі знають". Іспанка Лаура (Пенелопа Крус) разом із маленьким сином і донькою-підлітком приїжджає з аргентинського Буенос-Айреса на весілля сестри до невеликого містечка поблизу Мадрида, де вона народилася і зростала. Тут зустрічається з великою ріднею та багатьма друзями-гостями. Один із них - її колишній хлопець Пако (Хав'єр Бардем). Під час святкування донька Лаури зникає. Присутні починають підозрювати, що її викрав хтось зі своїх, за сюжетом.

Автор: rottentomatoes.com
  Пенелопа Крус виконала центральну роль у драмі "Усі знають"
Пенелопа Крус виконала центральну роль у драмі "Усі знають"

Фільм зняв іранець Асгар Фархаді, єдиний сучасний режисер-лауреат 2 премій "Оскар" у номінаії "найкращий фільм іноземною мовою". Знімає соціально-побутові драми. Змальовує кризу стосунків найближчих людей у нинішньому суспільстві. "Усі знають" - не виняток.

Викрадення - стандартна детективна зав'язка. Відразу ж після цього починаються пошуки, потім - імпровізоване розслідування. Герої не наважуються звернутися до поліції, бо викрадач надсилає Лаурі та чомусь дружині Пако смс-повідомлення з погрозою. Заявляє, що вб'є дівчину, якщо поліція дізнається про інцидент. А також вимагає викуп - $300 тис..

Стрічка Фархаді є псевдодетективом. На першому плані - не так злочин і розслідування, як руйнація ідилії та розлад між близькими і друзями. Зовні чемні й гостинні та добре й давно знайомі між собою, вони не довіряють одне одному. Мають взаємні образи та претензії, у центрі яких - гроші. А точніше, їхня нестача.

Режисер зазирає за фасад привітності сучасних європейців. Знаходить фатальну недомовленість і брехню. Оголює приховані міжособистісні конфлікти, що тягнуться роками. Його висновки стримані, змішані.

"Усі знають" - дуже неквапна, багатослівна стрічка. Майже весь сценарій побудовано на діалогах. Локації - переважно та чи інша кімната великого будинку. Картинка статична. Мінімум активної дії. Асгар Фархаді - граничний реаліст. Повільно та зосереджено виписує журливу сімейну драму. Історія, яку він розповідає, зачіпає. А кіно вийшло ординарне, хоч і якісне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували перший уривок трилера "Гарет Джонс" про Голодомор в Україні

24 січня в український прокат вийшла спортивна драма "Крід II: Спадок Роккі Бальбоа" режисера Стівена Кейпла-мол. Gazeta.ua підготувала огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Доньку викрадають під час святкування весілля - огляд фільму "Усі знають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі