Ексклюзиви
середа, 25 грудня 2013 12:21

На Різдвяній виставці у Львові показали ілюстрації до казок Скрябіна
10

Фото: Фото: Ольга Швед

17 грудня у Львівській Галереї Благодійного фонду Гері Боумена на вул. Наливайка, 18 відкрили різдвяну виставку львівських митців, яка триватиме цілий місяць.

Близько 30 львівських авторів представили свої твори - живопис, кераміка, вітраж, батік.

"Дуже хотіли цією виставкою подарувати львів'янам і гостям міста святковий настрій. На вулицях поки що немає снігу, в країні складна ситуація і лише мистецтво може трохи розрадити та налаштувати на свята. Спеціально художники нічого не творили для виставки, відбирали роботи і відомих митців і початківців. Єдина умова до роботи - аби вона була світла і щира, не обов'язково із новорічною тематикою. Хоча багато творів саме зимово-святкові, наприклад живопис Анни Атоян на батіку, різдвяні мотиви Петра Гулина і вітражі Ольги Турецької", - каже куратор галереї Гері Боумена Анна Сидоренко.

Різдвяні групові виставки у львівських галереях - традиційні. Кожен місцевий художник вважає за честь взяти участь у подібних заходах у різних галереях.

"Найбільше сподобався оригінал малюнку художниці Івети Ключковської. Вона проілюструвала дитячу казочку співака Кузьми "Скрябіна" - "Тарасик, Тролейбус і святий Миколай". А найбільш святкову роботу "10 градусів за Цельсієм", де зображений Санта Слаус, який лізе з подарунками у вікно створила львівська журналістка Юлія Павлюк", - каже відвідувачка виставки Оксана Кіш.

Різдвяна виставка триватиме до кінця січня 2014 року, вхід - вільний.

Зараз ви читаєте новину «На Різдвяній виставці у Львові показали ілюстрації до казок Скрябіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі