пʼятниця, 09 листопада 2012 16:15

На Осінньому Салоні у Львові картини викладачів висять поряд з роботами студентів
7

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили 16 Міжнародний Осінній Салон "Високий Замок 2012". За місяць до початку виставки художники з різних областей України та з-за кордону подавали свої роботи на конкурс за останній рік.

Журі, до складу якого входять мистецтвознавці, відомі діячі культури, критики відібрали найкращі роботи. Цього року з-поміж півтисячі робіт залишили близько 300 творів. На виставці цьогоріч найбільше представлений живопис та графіка, менше – дрібна скульптура, кераміка, ткацтво. Обмежень у тематиці, техніці, колористиці не було.

"Відбирали цікаві творіння, в яких відчувається душевна напруга, думка. Щороку Салон - інший, але високий рівень є завжди. Даємо дорогу молодим митцям. Багато робіт подають студенти Львівської академії мистецтв, і що тішить, є багато достойних" - каже головний художник Палацу мистецтв Орест Скоп.

Три роботи з каменю скульптора Дарії Альошкіної "Плідна Риба", "Жінка Пустеля", "Мадонна" відібрало журі для виставки. Дівчина п'ятий рік поспіль бере участь у Салоні. "Для мене ця виставка - щорічний підсумок як і своєї творчості, так і творчості друзів. Саме тут я можу побачити роботи метрів, молодих митців, провести паралелі і зробити для себе висновок. Ця виставка надихає мене зразу на цикл нових робіт і ідей на наступний рік" - розповідає Дарія Альошкіна.

Окрім експозиції Салону "Високий замок-2012" організатори відкрили виставку "Український плакат у Львові" та ретроспективу творів метра – львівського художника Охріма Кравченка. Охрім Кравченко залишив по собі лише понад 170 малярських творів, 140 рисунків, акварелей та пастелей, альбоми ескізів та зарисовок. Частину робіт буде представлено на виставці.

2 грудня на урочистому закритті виставки журі оголосить переможців Осіннього Салону.

Зараз ви читаєте новину «На Осінньому Салоні у Львові картини викладачів висять поряд з роботами студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі