вівторок, 23 жовтня 2012 13:07

На "Молодості" почалися сеанси основного конкурсу

На "Молодості" почалися сеанси основного конкурсу
Кадр з фільму "Алія"

Сьогодні стартують покази повнометражного конкурсу кінофестивалю "Молодість". Цього разу в конкурсі бере участь 12 фільмів.

О 17:00 у кінотеатрі "Київ" покажуть конкурсний фільм "Алія" - французького режисера Єлі Важемана.

Картина розповідає про 27-річного паризького наркоторгівця, який хоче розпочати нове життя в Тель-Авіві. Але для алії (повернення євреїв до Ізраїлю) потрібно зібрати грошей, і залишити в Парижі свого безталанного брата та своє кохання. Фільм брав участь у програмі "Двотижневик режисерів" на Канському кінофестивалі в цьому році.

Серед учасників є також українська стрічка - "Істальгія" режисера Дар'ї Онищенко. Прем'єра відбудеться 25 жовтня. У стрічці йдеться про українських і сербських емігрантів у Німеччині, які живуть у повній ізоляції від суспільства. Їхні діти залишилися на батьківщині.

"Перш за все, наш фільм не про еміграцію, а про любов. До жінки, до батьківщини, до дітей та батьків. У кожній історії ця любов показана по-різному. Тема міграції зі зрозумілих причин актуальна в Україні. У нас від'їзд батьків на заробітки став просто звичним  явищем. Також ця тема стосується мене безпосередньо, адже я живу у Німеччині", - розповіла режисер стрічки.

Покази конкурсної програми "Молодості" закінчаться у суботу. Цього ж дня, 27 жовтня, роздадуть усі призи фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «На "Молодості" почалися сеанси основного конкурсу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі