четвер, 27 вересня 2012 23:55

На "Молодості" буде багато фільмів про смерть

На "Молодості" буде багато фільмів про смерть
facebook.com/Molodistfest

Кінофестиваль "Молодість" підготував не лише цікаві ретроспективні фільми. У програмі – світові фестивальні хіти, режисерські майстер-класи та три шалені ночі короткого метру.

Відкриє "Молодість" щойновідреставрована українська німа стрічка 1927 року "Шкурник". Цей авантюрно-пригодницький фільм – один із небагатьох прикладів української ранньої кінокомедії. У стрічці радянська влада побачила карикатуру на себе і заборонила фільм. Він транслюватиметься вперше 20 жовтня у Національній Опері України у супроводі  симфонічного оркестру.

Кіра Муратова особисто представить свій останній фільм на фестивалі. Також Київ відвідає  легендарний французький режисер Лео Каракс та фінський режисер Аку Лоухіміес. Останній – один з найбільш спірних режисерів країни, в основному через похмурий опис  фінського суспільства. Аку Лоухіміес покаже свій новий фільм "Гола бухта" (2012).

Російський кінорежисер Борис Хлєбніков, який є членом журі на фестивалі, представить українську прем'єру свого нашумілого фільму – "Доки ніч не розлучить" (2012). Стрічка знята за мотивами реальних ситуацій у пафосному ресторані "Пушкін". Це один вечір із життя московського бомонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Молодість" відкриє антирежимний фільм

Організатори розробили і насичену ретроспективну програму. Показуватимуть фільми, у яких зіграв Богдан Ступка, фільми французького режисера Алана-Роба Грийе, американського та чеського режисера Мілоша Формана. Також буде українська прем'єра документального фільму "Мілош Форман: що не вбиває тебе…" (2011) – режисер піднімає завісу над сімейним життям Формана, про яке він практично нікому не говорить.

Будуть представлені кращі 10 світових фестивальних хітів, у тому числі остання робота Кім Кі-Дука – трилер "Піета", що отримала "Золотого Льва" у Венеції.

У національній програмі "Молодості" змагатимуться 27 фільмів. 21 фільм відібрали до короткометражного конкурсу.

"Помітив таку тенденцію, що цього року в короткометражках студентського конкурсу багато фільмів про смерть та на космічну тему", - ділиться фестивальними враженнями Ілля Гладштейн, координатор програмного відділу "Молодості". - "Можливо, це пов'язано з якимись "апокаліптичними" настроями. Ми навіть готуємо спеціальний короткометражний міжнародний блок - добірку таких фільмів. Але як і раніше на фестиваль студенти присилають фільми про свою молодість. Також цього року у нас вперше буде дитяча програма, де обов'язково покажемо хорошу добірку анімації".

Усього планують показати більше 300 фільмів з 20 по 28 жовтня. Фестивальні площадки цьогорічної "Молодості" - культурний центр "Кінотеатр Київ", "Кінопанорма", "Жовтень", "Київська Русь", "Кінопалац" та культурно-освітній центр "Майстер-клас".

Зараз ви читаєте новину «На "Молодості" буде багато фільмів про смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі