середа, 14 листопада 2012 15:06

На львівський фестиваль оперного мистецтва запросили співачку з Японії

14-17 листопада у Львові відбудеться 12-ий фестиваль оперного мистецтва, присвячений 140-річчю оперної співачки Соломії Крушельницької.

Відбудеться фестиваль у Львівському національному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької. Фестиваль відвідають провідні виконавці України та світу, вони виконають головні арії в операх, де колись співала Соломія Крушельницька та візьмуть участь в святковому гала-концерті.

Директор Львівського національного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької Тадей Едер зазначив, що квитки на усі оперні та балетні вистави майже розкуплені. "На жаль, держава мало допомогла із фінансуванням такого великого оперного фестивалю. Мусили своїми силами та за допомогою меценатів все робити" - зазначив Едер.

Відкриють фестиваль оперного мистецтва 14 листопада оперою Джакомо Пуччіні "Мадам Баттерфляй". Колись головну роль - Чіо-Чіо-сан виконувала Соломія Крушельницька. Цього року запросили оперну співачку Манамі Хама з Японії.

"Я особисто домовлявся із Манамі Хама. Вона виступає у найбільших театрах Європи, а кар'єру розпочала саме із виконання партії Чіо-Чіо-сан у Німеччині. Я виступав разом із нею у Одеському, Донецькому оперних театрах. Вона, як представниця своєї національності, чудово грає роль Чіо-Чіо-сан, передає усю атмосферу, переживання. Її гонорари вимірюються у тисячах євро, але для фестивалю у Львові вона зробила величезну знижку" - каже диригент Донецького національного академічного театру опери та балету ім. А. Солов'яненка Василь Василенко.

15 листопада глядачі побачать балет на дві дії "Повернення Баттерфляй" про життя Соломії Крушельницької. 16 листопада у театрі покажуть оперу на чотири дії "Аїда". 17 листопада - оперу на три дії "Бал-маскарад".

Завершиться Міжнародний фестиваль оперного мистецтва ім. С. Крушельницької святковим гала-концертом у неділю, 18 листопада. Усі вистави розпочинаються о 18:00.

Зараз ви читаєте новину «На львівський фестиваль оперного мистецтва запросили співачку з Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі