Ексклюзиви
середа, 13 березня 2013 11:10

"На "Коронації слова" перемагають лише детективні романи"
5

Фото: Фото: Андрій Шматов

"Коронація слова" - дуже примітивний конкурс". Так вважає киянин Віктор Коренчук.

2006 року його роман "Лицар тихого полювання" став лауреатом конкурсу "Коронація слова".

"Коронація" - дуже примітивний конкурс. Перемогу в ньому можуть одержати лише романи із детективним сюжетом, які зараз найбільше читають і видають. А от художнє слово там не оцінюється", - сказав він у розмові з кореспондентом Gazeta.ua.

"2006-го мені за цей роман дали шосту премію і тисячу гривень. Тоді ж познайомився зі письменником Юрієм Мушкетиком - головою журі. Він був певен, що мені дали першу премію. Казав: "Ну як же це так? Мені ваш роман сподобався найбільше, я настояв, щоб вам дали першу премію. Ми з іншими членами журі підписали це рішення і навіть випили чарку за ваше здоров'я". Казав, що поїде розбиратися з організаторами конкурсу, та я відмовив його. Зразу було ясно, що на цьому конкурсі все куплено", - додав він.

Після участі у конкурсі Віктор Кіндратович подружився з Юрієм Мушкетиком.

"Зараз часто їжджу в гості до Юрія Михайловича. Він мене заставляв читати різні книжки,а потім разом їх обговорювали. Якось спитав його, чи я письменник. Юрій Михайлович відповів: "Якби ви не були письменником, я б з вами не товаришував", - поділився він.

Роман "Лицар тихого полювання" Віктор Кіндратович написав у 70 років. У ньому йдеться про грибника, який збирав гриби, консервував і продавав на базарі.

"Як вийшов на пенсію, почав збирати гриби і лікарські трави. Ними торгував на базарі. А потім сів писати роман і покинув торгівлю. Тоді в мене ще не було комп'ютера, друкував роман на друкарській машинці. Зробив десять редакцій", - розповів він.

"Спочатку роман надрукували у журналі "Дніпро", а потім у видавництві "Діокор" видали 2 тисячі примірників. Коли директор видавництва прочитав роман, сказав: "Надрукую. Але грошей у вас за це не братиму", - додав Віктор Кіндратович.

Зараз ви читаєте новину «"На "Коронації слова" перемагають лише детективні романи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі