вівторок, 21 травня 2013 10:43

На Книжковий Арсенал у Києві з'їдуться зіркові автори з Польщі, Чехії, Росії та Франції

Автор: Фото: artarsenal.in.ua
 

24 травня у Мистецькому Арсеналі відкривається ІІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал".

Фестиваль об'єднує літературу, мистецтво, музику. Тут представлені не лише широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction та мистецької літератури, а цікава музична програма, дискусії та зустріч з відомими українськими та закорднонними письменниками, поетами, критиками. Відбудуться презентації нових видань, поетичні читання, виставки графіки, ілюстрації та шрифту, ярмарок коміксів та окрема програма для великих і малих дітей.

Дитячих майданчиків на Книжковому Арсеналі буде аж п'ять. Разом з художниками, дизайнерами, психологами діти будуть малювати, конструювати з картону та ліпити, вигадувати казки й ілюструвати власні книжки.

На 10-ти майданчиках свою продукцію представлять 200 видавництв, книжкових проектів та міжнародних партнерів, найвідоміших і улюблених українських авторів. Зокрема, цього року у "Обміні речовин" - спеціальному проекті фестивалю вестимуть публічні діалоги Оксана Забужко та Ігор Померанцев, Юрій Андрухович і Микола Рябчук, Віктор Неборак та Іван Малкович, Андрій Курков і Юрій Винничук, Борис Херсонський і Олександр Ройтбурд.

Спеціальним гостем фестивалю стане один із найпопулярніших польських письменників, автор екранізованого роману-бестселеру "Самотність у мережі" Януш Леон Вишневський, який цього разу представить дві нові книги для дорослих і дітей.

Також на Книжковий Арсенал приїдуть близько 20 зіркових авторів та впливових інтелектуалів із Австрії, Німеччини, Польщі, Росії,Франції, Чехії, Швейцарії, серед яких Барбара Космовська, Олів'є Монжен, Жан-Клод Маркаде, Тьєрі Есс, Крістоф Зімон, Борис Буден, Ярослав Рудіш, Марина Степнова, Денис Осокін та інші. Більшість із них презентуватимуть свої нові книги та переклади на українську.

Уперше в Україні Книжковий Арсенал представляє міжнародну виставку "Білі Ворони 2013" - експозицію найкрасивіших дитячих книг із 40 країн, яку щорічно спеціально готує до міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї найбільша у світі бібліотека для дітей і юнацтва в Мюнхені.

Фестиваль і книжкова виставка триватимуть до 1 червня. Вартість дорослого квитка - 20 грн. (дитячий та студентський — 10 грн). Абонемент на всі дні фестивалю коштує 50 грн. 27 травня вхід буде безкоштовний.

Детальну програму фестивалю та розклад усіх зустрічей і майстер-класів дивіться на сайті Мистецького Арсеналу.

Зараз ви читаєте новину «На Книжковий Арсенал у Києві з'їдуться зіркові автори з Польщі, Чехії, Росії та Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі