понеділок, 06 червня 2011 13:14

На кінофестивалі у Трускавці перемогла стрічка про винищення гопників

Кращим короткометражним фільмом на другому міжнародному кінофестивалі "Золота пектораль" у Трускавці стала стрічка "Ракіра" режисера Ольги Равлюк-Галициної.

"Журі розійшлися в думці з глядачами. Спеціалісти вирішили віддати статуетку "Золота пектораль" бездоганній у всіх відношеннях стрічці "Ракіра", а глядачі під час голосування віддали перевагу фільму "Дрифтер" Олександра Образа. Тому приз розділили. Ользі дістанеться статуетка, а Олександру - сертифікат на тиждень відпочинку в готелі "Женева", - сказала ведуча фестивалю Маша Єфросиніна.

Режисер Олександр Образ та чотири його друга, які знімали фільм, не мають спеціальної освіти. Вони збираються у вільний час, аби зробити новий фільм. Стрічки виставляють у соціальних мережах.

"Фільм "Дрифтер" про чоловіка, який знайшов метод знищувати гопників. Він бере пакет з продуктами і пляшку з-під горілки, у яку наливає отруйного метилового спирту, і їде щоразу в нове місто. Він спеціально ходить по небезпечних місяцях уночі, аби натрапити на гопників. Ті після пограбування п'ють горілку і помирають. Головний герой каже, що поки інші миряться з реальністю, він хоч щось робить, аби змінити її на краще", - зазначив Олександр Образ.

Кращим документальним фільмом визнали стрічку "Амосов" Юрія Сичова. У номінації "Кращий ігровий фільм" перемогла картина "Дот" Анатолія Матешко. Приз за музичний супровід отримали латвійці за кіно "Золото Рудольфа".

Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі у Трускавці перемогла стрічка про винищення гопників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі