пʼятниця, 11 травня 2012 17:52

На Каннському кінофестивалі покажуть 3 українські фільми

 На Каннському кінофестивалі покажуть 3 українські фільми
Джерело: kinokolo.ua

З 16 по 26 травня на Каннському кінофестивалі представлять українську кінопродукцію. Відбудуться 3 прем'єри нових фільмів: "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайла Іллєнка, кіноальманах "У кожного свій Чехов", та документальна стрічка "Чемпіони з підворітні" режисера Ахтема Сеїтаблаєва. Останній фільм про українських безхатченків, які 2009-го виграли у Мілані чемпіонат світу по футболу серед бездомних.

"Команда поїхала туди маленьким складом і обійшла аргентинців, бразильців, італійців, - каже Сеїтаблаєв. - Це історія про людей, які, незважаючи на своє місце у суспільстві, повернули собі людську гідність".

23 травня у кінотеатрі "Lerins" покажуть "ТойХтоПройшовКрізьВогонь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продюсер "ТогоХтоПройшовКрізьВогонь" зніме фільм для дітей

"3 місяці фільм був у всеукраїнському прокаті на 80-ти екранах. Мав 60 тис глядачів. Зібрав більше $ 200 тис, - каже продюсер стрічки Володимир Філіппов. - З цим фільмом наш глядач нарешті повернувся до свого кінематографа. Думаю, картина увійде в історію, як така, що змінила ставлення глядачів до вітчизняного кіно. Сьогодні ми вже домовилися з російським дистриб'ютором про російський прокат фільму. У Каннах його дивитимуться світові прокатники, бо спочатку хочуть побачити його на великому екрані і переконатися у якості стрічки. Багато ще не вірять, що в Україні знімають технологічно сучасне кіно".

На кіноринку представлять проект фільму Віктора Андрієнка "Іван Сила". Це стрічка про пригоди українського героя Івана Сили. 1928-го його назвали найсильнішою людиною планети. 1937-го, на піку своєї кар'єри, він припинив свої виступи закордоном і повернувся на батьківщину. Також на фестивалі представлять ще 5 проектів, які знаходяться у розробці. Зараз вони на стадії пошуку інвестицій та партнерів закордоном.

"Завдання павільйону — промоція України і пошук ділових партнерів для спільного виробництва кіно, - каже голова Держкіно Катерина Копилова. - Український павільйон займатиме 25 квадратних метрів. Це діловий майданчик, який дає змогу демонструвати проекти, що перебувають у розробці, проводити переговори. У павільйоні завжди будуть присутні наші кінопродюсери. Тут можна буде взяти рекламну продукцію і познайомитися, що у нас виробляють, де можна налагодити співпрацю чи знайти локації для зйомок в Україні. Павільйон - це борщ, який кипить з 9-ї ранку до 6-ї вечора".

У конкурсі візьме участь фільм українського режисера Сергія Лозниці "У тумані".

Зараз ви читаєте новину « На Каннському кінофестивалі покажуть 3 українські фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі