Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 12:20

На "Французькій весні" покажуть фільми-бестселери

На "Французькій весні" покажуть фільми-бестселери
У фільмі "До побачення там нагорі" Науель Перес Біскаярт зіграв понівеченого художника. Фото - Kino.kz

4 квітня стартує кінопрограма фестивалю"Французька весна". У 6 містах України покажуть нові стрічки і фільми, які стали світовими бестселерами у секції "Роман з кіно".


Покази пройдуть у Києві 4–11 квітня, Одесі 11–16 квітня, Львові 19–23 квітня, Рівному 19–26 квітня, Дніпрі 22–26 квітня і Запорожжі 19, 21, 23–25 квітня.
У Києві першою покажуть трагікомедію "До побачення там, нагорі" Альбера Дюпонтеля. Головний герой - художник, спотворений на фронтах Першої світової. В основу ліг однойменний роман П'єра Леметра, відзначений Гонкурівською премією – найпрестижнішою у Франції. Стрічка отримала 5 премій "Сезар" – за найкращі режисуру, адаптований сценарій, операторську роботу, декорації та костюми. Головну роль виконав зірка французького кіно Науель Перес Біскаярт ("120 ударів у хвилину"). 10 травня "До побачення там, нагорі" вийде в український прокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернутися з фронту було не легше, ніж їхати туди

Також у програмі костюмована драма "Обмін принцесами". Розповідає про долю французької принцеси та іспанської інфанти. В одній із головних ролей – Ламбер Вільсон, який втілив Жака-Іва Кусто в стрічці Жерома Салля "Одіссея". Фільм екранізує історичний роман письменниці Шанталь Тома.
Детективний трилер "38 свідків" бельгійця Люка Бельво описує події однієї ночі. Поблизу житлового будинку вбили дівчину. Всі мешканці стверджують, що не бачили нічого незвичайного, за сюжетом. Фільм подібний до детективу Жоржа Сіменона.

В інших містах України також покажуть мелодраму "Вілла Амалія" та науково-фантастичну стрічку "Одні". "Віллу Амалія" зняли за однойменним романом Паскаля Кіньяра. Розповідає про композиторку, яка розриває всі зв'язки з минулим і переселяється на італійський острів Іскія. У головній ролі – зірка французького кіно Ізабель Юппер. "Одні" Давида Моро описує світ, в якому зникли всі люди – залишилися лише четверо підлітків.

У Києві завершився 15-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Показали 62 фільми з 36 країн. $5000 отримав фільм "Явних проявів немає" Аліни Горлової "за делікатне висвітлення внутрішньої катастрофи героїні".

Зараз ви читаєте новину «На "Французькій весні" покажуть фільми-бестселери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі