вівторок, 13 листопада 2012 16:47

На фестивалі ComART FEST художники вчать малювати комікси й влаштовують арт-битви
11

Фото: Фото: Тарас Подолян

У Києві вихідними розпочався фестиваль мальованих історій, коміксів та манги "ComART FEST". Триватиме він протягом двох тижнів, до 25 листопада. Проходить у галереї "АртПРИЧАЛ", що по вулиці Набережно-Хрещатицька.

"АртПРИЧАЛ" - це нова галерея, яка є прикладом вдалої організації простору. Її влаштували під Новим Гаванським мостом. Арку мосту, шириною приблизно у 10 метрів, засклили з двох боків. Влітку також працює відкритий майданчик із альтанками на воді.

У стінах "АртПРИЧАЛу" розмістили невеличку барну стійку і декілька столиків. Є простір для лекцій, презентацій, концертів. Тут безкоштовно читають лекції з історії України, проводять тренінги з німецької мови тощо.

Під час "ComART FEST" зал забивається вщент. Тут вже відбулися презентація гри "Рутенія", майтер-класи зі створення персонажів коміксу, манги.

Такий фестиваль проходить в Україні вперше. Також в рамках фестивалю проводять арт-битви, які є дуже популярними в Польщі.

Будь-який бажаючий протягом дня може подати заявку на участь в арт-битві. Увечері усіх, хто подав заявку, розбивають по парам. Кожній парі задається певна тема. Учаснику битви надається мольберт, аркуш паперу А2 розміру, маркер і кілька хвилин, щоб намалювати малюнок. Після закінчення часу, намальовані роботи надаються на суд глядачам, і вони вирішують, хто переміг у битві, і хто проходить у наступний тур. Битва проходить за олімпійською системою, тобто програв - вилетів.

Також на фестивалі можна придбати комікси за зниженими цінами. Наприклад, графічний роман українських авторів Максима Прасолова, Олега Колова і художника Олексія Чебикіна "Даогопак", який у книгарнях коштує від 150 грн, тут продають за 120.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі ComART FEST художники вчать малювати комікси й влаштовують арт-битви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі