вівторок, 26 червня 2012 14:14

На честь Рея Бредбері назвуть повідомлення інтернет-цензури

На честь Рея Бредбері назвуть повідомлення інтернет-цензури
"451 градус за Фаренгейтом" - найвідоміший роман Бредбері. Фото: luganews.com

Новий код статусу інтернет-цензури можуть назвати на честь найвідомішого роману Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом". Про це повідомляє британський журнал The Guardian.

Тім Брей, прихильник творчості Бредбері, рекомендує використовувати для примусово заблокованих сайтів у зв'язку зі застосуванням нормативних актів тієї чи іншої країни або фільтрів контенту (ідеться про Інтернет-цензуру) код 451, що у зв'язку з романом Бредбері асоціюється з цензурою.

Наразі в аналогічних ситуаціях користувач бачить на заблокованій веб-сторінці код 403 "Forbidden". Брей пропонує окрім нового коду давати коротке пояснення причини блокування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я намагався не передбачити майбутнє, а застерегти від нього" - Рей Бредбері

Код стану HTTP (англ. HTTP status code) виглядає як ціле число з трьох арабських цифр, за яким зазвичай іде пояснювальна фраза англійською мовою, яка повідомляє причину, через яку неможливо відкрити сайт. Користувач дізнається за кодом відповідь про результати його запиту і визначає, як діяти далі. Введення нових кодів повинне проводитися тільки після погодження з IETF (Internet Engineering Task Force).

Брей вважає, що код 451 працюватиме добре, а також це буде способом віддати шану Бредбері і нагадає користувачам про похмуре майбутнє, пророковане науковою фантастикою письменника.

Рей Бредбері помер на початку цього місяця, залишивши по собі творчість, яка нараховує сотні оповідань а також романи, серед яких найвідоміший "451 градус за Фаренгейтом".

Зараз ви читаєте новину «На честь Рея Бредбері назвуть повідомлення інтернет-цензури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі