вівторок, 10 квітня 2012 16:50

На Черкащині браконьєри стріляли по лебедях

На Черкащині браконьєри стріляли по лебедях
Одного птаха вбили. Фото: Любов КАРНАРУК

У селі Трушівці Чигиринського району на Черкащині браконьєри стріляли по лебедях.

Вбили старого лебедя, а молодого поранили. Стріляли за 50 м від траси "Черкаси-Чигирин". Пораненого птаха забрали в зоопарк Черкас, опісля прооперували.

"Це трапилося в минулу п'ятницю. Десь о третій годині дня. Бо за годину до цього я їхав на нараду в Чигирин. Лебеді плавали на озері, що утворилося на полі від талого снігу. Їх було шестеро. Птахи зупинилися відпочити під час перельоту. У нас вони не зимують. Коли повертався назад, то на воді їх вже не було. А на полі ходив поранений молодий сірий лебідь". - розповів сільський голова 45-річний Анатолій Вовкогон.

Неподалік від нього лежав убитий старий білий птах.

"На полі в бік сусіднього села Боровиця були сліди від легкового автомобіля. Судячи з усього, стріляли з машини. Я поїхав за помічником дільничного Миколою Вдовенком. Разом спіймали пораненого птаха. Куля потрапила йому в праве крило. Ми привезли його до сільської ради, перев'язали бинтом і подзвонили в зоопарк Черкас. Самі поїхали по навколишніх лісосмугах. Сподівалися, що може браконьєри скубуть вбитих лебедів. Але нікого не знайшли й подзвонили в міліцію. Поки що нікого не знайшли. Ми думаємо, що це вчинив хтось із місцевих або навколишніх сіл", - продовжив він.

Через дві години працівники зоопарку забрали лебедя й прооперували в приватній клініці.

"Операція пройшла успішно. У плече ветеринари вставили штифт, бо кістка була повністю роздроблена. Він їсть і п'є. Закритий в окремому вольєрі. До інших лебедів ми не пускаємо, бо вони його уб'ють. Це ж суперник. Поки що буде в нас, а потім або залишиться в зоопарку, або кудись прилаштуємо", - сказав директор зоопарку 50-річний Євген Ван.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині браконьєри стріляли по лебедях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути