четвер, 26 липня 2012 09:28

На Букерівську премію претендують дванадцять книг

На Букерівську премію претендують дванадцять книг
Як і в минулі роки, до списку також увійшли твори лауреатів попередніх Букерів. Фото: latimes.com

Дванадцять книг увійшли до лонг-листу Букерівської премії (Man Booker Prize), включаючи нові роботи колишніх лауреатів і номінантів цієї престижної нагороди англомовної літератури, повідомляє оргкомітет премії.

Всього на конкурс цього року було подано 145 заявок, з яких журі премії відібрало найбільш гідні, на їх погляд, твори.

У довгий список, зокрема, увійшли книга лауреата Букера-2009 британки Хіларі Ментел Bring Up the Bodies (неофіційний переклад - "Внесіть тіла"), яка є продовженням книги-переможниці премії трирічної давності - "Вовча зала" (Wolf Hall) - про криваву епоху короля Генріха VIII.

У лонг-листі ще кілька письменників, чиї книги вже входили в довгі і короткі списки номінантів премії в різні роки, - Нікола Баркер, Андре Брінк, Тан Тванна Енг, Майкл Фрейн, а також чотири літератори-дебютанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Букера" присудили за гумористичний роман

Дев'ять номінантів представляють Британію, по одному - Індію, ПАР і Малайзію.

Планується, що короткий список Букерівської премії буде оголошено 11 вересня, а ім'я лауреата буде названо на урочистій церемонії в Лондоні 16 жовтня. Журі з п'яти чоловік в цьому році очолює редактор літературного додатка газети Times Пітер Стотард.

Букерівська премія, заснована в 1968 році, вручається щорічно за кращий прозовий твір англійською мовою, написаний громадянином Великобританії, Ірландії або однієї з країн британської Співдружності. Переможець отримує приз в 50 тисяч фунтів стерлінгів. Крім того, всім фіналістам, включаючи переможця, вручається чек на 2,5 тисячі фунтів, а також виконане вручну подарункове видання книги.

Зараз ви читаєте новину «На Букерівську премію претендують дванадцять книг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі