понеділок, 20 травня 2013 09:23

На аукціоні продадуть перше видання Гаррі Поттера з нотатками автора

На аукціоні продадуть перше видання Гаррі Поттера з нотатками автора
Перше видання книги "Гаррі Поттер і філософський камінь". Фото: Sotheby's

Перше видання книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" з позначками Джоан Роулінг виставлено на аукціон.

Всі виручені від продажу книги кошти, будуть спрямовані на благодійність, оголосили представники британського ПЕН-клубу, що організовує торги разом з аукціонним домом Sotheby's. На сторінках книги Роулінг написала замітки як про сам роман, так і про його екранізації, а також залишила 22 малюнка.

Перший варіант книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" був випущений в 1997 році тиражем всього в 500 екземплярів. У жовтні 2007 року це видання першого роману з циклу про хлопчика-чарівника, було продано за 29,8 тисячі доларів. Очікується, що на цей раз "Гаррі Поттер і філософський камінь" піде з молотка за значно вищу ціну.

Всього на благодійний аукціон виставлено 51-е перше видання книг з позначками авторів. Серед лотів, зокрема, "Щоденник Бріджит Джонс" Хелен Філдінг і "Північне сяйво" Філіпа Пулмана.

Благодійний аукціон перших видань пройде в Лондоні ввечері 21 травня.

У серію романів про Гаррі Поттера входять сім книг, остання з яких була опублікована в 2007 році. Сукупний тираж романів про Гаррі Поттера перевищив 450 мільйонів екземплярів. Усі романи серії екранізовані. Книги про Гаррі Поттера дозволяють Джоан Роулінг досі регулярно входити в рейтинги найбагатших письменників світу.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні продадуть перше видання Гаррі Поттера з нотатками автора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі