понеділок, 19 листопада 2012 19:52

На 79-му році життя помер російський письменник Борис Стругацький

На 79-му році життя помер російський письменник Борис Стругацький
Причиною смерті Стругацького стали проблеми з серцем. Фото: bid.ru

Помер російський письменник Борис Стругацький, повідомляє "Ехо Москви" з посиланням на його друга Бориса Вишневського.

За словами товариша, Стругацький помер 19 листопада в лікарні. В останні декілька днів лікарі оцінювали стан його здоров'я як вкрай важкий. Причиною смерті стали проблеми з серцем. Письменникові було 79 років.

Борис Стругацький був одним із найвідоміших радянських і російських письменників-фантастів XX століття. У співавторстві з братом Аркадієм він написав близько 30 романів і повістей, в тому числі ті, які стали культовими "Понеділок починається в суботу", "Важко бути Богом" і "Пікнік на узбіччі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський письменник Борис Стругацький пережив інфаркт

Твори Стругацьких неодноразово екранізувалися. Найбільш відомий фільм "Сталкер", знятий Андрієм Тарковським по "Пікнік на узбіччі" у 1979 році. Також відомі картини "Дні затемнення" Олександра Сокурова і "Залюднений острів" Федора Бондарчука.

Після смерті брата в 1991 році Борис Стругацький випустив кілька творів, написаних ним самим, наприклад, роман "Безсилі світу цього" (вийшов у 2003 році - під псевдонімом С. Вітіцкій, як і деякі інші твори Стругацького). Крім того, з 2002 року Стругацький був головним редактором літературного журналу "Полудень. XXI століття".

Борис Стругацький - лауреат премії президента Росії в області літератури і мистецтва і володар ордена Пошани, а також ряду інших почесних нагород і премій.

Зараз ви читаєте новину «На 79-му році життя помер російський письменник Борис Стругацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі