середа, 26 грудня 2012 10:25

Музей з незвичною архітектурою назвали кращим в Європі

Автор: Фото:liverpoolmuseums.org.uk
 

Кращим музеєм 2013 року за версією Ради Європи став заснований в 2011 році музей Ліверпуля, знаменитий своєю незвичайною архітектурою.

Комітет ПАРЄ з культури, науки, освіти та ЗМІ вручив цю нагороду музею, експозиція якого присвячена історії міста, за внесок у взаємодію культур і занять для дітей та дорослих, які сприяють діалогу в суспільстві. Таким чином, на думку організації, музей демонструє зразкове ставлення до прав людини.

Музей відкрився в липні 2011 року, і з тих пір його відвідали більше мільйона чоловік. Він є найбільшим у світі музеєм, присвяченим історії провінційного міста, а також найбільш великим національним музеєм з тих, що були побудовані у Великобританії за останні 100 років.

Автор: Фото:liverpoolmuseums.org.uk
 

У зібранні представлені шість тисяч експонатів, які розповідають про різні періоди в розвитку міста, який є одним з найважливіших портів світу, і його ролі в історії країни. Особлива роль в колекції музею присвячена гурту "Бітлз", історія якої починалася в Ліверпулі. Зокрема, глядачі можуть побачити сцену, на якій Джон Леннон і Пол Маккартні вперше виступали разом.

Музейний приз Ради Європи вручається щорічно з 1977 року спільно з Європейським музейним форумом. Як повідомляється на сайті організації, лауреатами стають музеї, які внесли серйозний внесок у просування європейської культурної спадщини.

Зараз ви читаєте новину «Музей з незвичною архітектурою назвали кращим в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі