вівторок, 20 березня 2012 17:39

Музей на колесах радує африканських дітей
5

Фото: Фото з сайту musee-mobile.fr

Африкою почав колесити Мобільний музей сучасного мистецтва для дітей (Mus?e Mobile - MuMo).

Велика вантажівка в червону й білу смужку (дизайн Даніеля Бюрена), в якому розмістилися роботи Мауріціо Каттелана, Джеймса Таррелла, Джима Ламбі, червона надувна скульптура кролика, створена Полом Маккарті, і роботи інших сучасних художників. Це проект французького куратора і телеведучої Інгрід Брошар (Ingrid Brochard), здійснюваний за підтримки благодійного фонду нафтовидобувної компан

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканський художник посміявся з війни

Музей почав свою роботу в жовтні минулого року, і в першу свою подорож вирушив по дорогах Франції. На пересувній виставці представлені картини, інсталяції, скульптури, відеофільми, декоративно-прикладне мистецтво.

Особливим успіхом у дітей користуються твори Джеймса Таррелла та інтерактивні інсталяції китайця Хуана Юн Біна, присвячені екологічній тематиці і збереженню дикої природи. Експозиція побудована у формі гри, щоб діти взаємодіяли з роботами, представленими на виставці.

За словами Інгрід Брошар, коли вона звернулася до сучасних художників, вони сприйняли її ідею з величезним ентузіазмом і надали для проекту відмінні роботи. Вона не сприймає свій проект як неоколоніальний, а просто мріє про те, як мистецтво перетворить Африку.

Зараз ви читаєте новину «Музей на колесах радує африканських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі