Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2018 15:27

"Можу приїхати, але почуваюсь хріново": стало відомо, що робив Леонід Кантер за день до смерті

"Можу приїхати,  але почуваюсь хріново": стало відомо, що робив Леонід Кантер за день до смерті
Леонід Кантер, тіло якого знайшли 4 червня, працював над документальною стрічкою "Людина з табуретом". Фото - Facebook

Стало відомо, що режисер Леонід Кантер робив за день до смерті. Про це повідомила колега Леоніда Світлана Ліщинська, з якою він працював над новою документальною картиною "Людина з табуретом"

"В понеділок, 3 червня у нас була робоча зустріч за сценарієм, яка тривала близько п'яти годин, сказала Світлана Ліщинська. - Леонід був повністю занурений в зйомки і плани. У нього був рівний настрій. Я лише звернула увагу на його дуже втомлені очі. Однак все йшло за планом. Гроші на картину ми збиралися знайти шляхом "Спільнокошту". Пам'ятаю, як Леонід недавно сказав: "Можна подорожувати, не маючи особливо багато грошей. Просто треба бути відкритим для людей. Знаєш, люди шукають щастя всюди. А насправді воно всередині кожного з нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табурет біля океану та співаючий доброволець: 5 найвідоміших фільмів Леоніда Кантера

Журналістка Олеся Анастасьєва, ведуча програми "Кінокухня" повідомила, що 3 червня Леонід Кантор мав прийти до неї на ефір.

"У п'ятницю, 31 травня, він сам написав: "Доброго ранку, Олесю. Щодо зустрічі на вашій Кінокухні - чи передбачає формат показувати трейлери. Хочемо показати "Міф" (документальний фільм про оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі - Gazeta.ua), який вийде у повторний прокат наприкінці червня. Другий - "Людина з табуретом" - нова стрічка, над якою зараз активно працюємо. Вона вийде - якщо все буде добре - у кінці серпня - початку вересня", - написала журналістка у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли берешся покращувати рай, він починає вмирати" - Леонід Кантер

Сценарій стрічки "Людина з табуретом" створювали на матеріалі подорожі Леоніда Кантера до мису Горн, США.

"У суботу, 1 червня, він написав:" Доброго ранку, Олесю. Накрила якась застуда - чхаю і з температурою. Щоб не підвести, можу приїхати, але почуваюсь, чесно кажучи, хріново". Я написала, щоб він видужував. Леонід подякував і написав:" Вибачте!". Це останнє, що він мені написав. Програма повинна була бути українською мовою - так він хотів, я погодилася і сказала, що теж говоритиму українською", - написала Олеся Анастасьєва.

Українського режисера Леоніда Кантера знайшли мертвим в Бахмутському районі на Чернігівщині 4 червня. Йому було 36 років.

Зараз ви читаєте новину «"Можу приїхати, але почуваюсь хріново": стало відомо, що робив Леонід Кантер за день до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі