Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2013 17:15

"Мої картини трохи придурочні й ідіотські" - Делієв про свої полотна
14

Фото: Фото: Сергій Старостенко

У столичній галереї Аукціонного дому "Євро Арт" відкрилася виставка картин українського актора та коміка Георгія Делієва.

Це близько 70 картин, які він малював у своїх подорожах по світу. Серед них пейзажі Мексики, Італії, Кореї, Китаю, Англії та власні автопортрети.

"Люблю веселі картини, які несуть позитив. В меня, наприклад, вони трохи придурочні і ідіотські. Зате світлі і яскраві. Не такі, як зараз. Практично 90% сьогоднішніх пост-модерністських виставок такі, що як подивишся - відразу хочеться з вікна стрибнути. Тоді намагаюся відразу піти в душ помитися і забути. Такі галереї із чорнухою не тільки в Україні. І в Лондоні такі є, і в Парижі, і в Москві", - зазначив Ділеєв.

Виставку в Києві художник назвав "Левітація". Захотів поєднати в ній непоєднані та несхожі між собою картини різної тематики, технологій і часів.

"Колись в мене була така картина з такою назвою. Це був автопортрет зі спини на фоні моря. Але її чи то продали, чи десь загубили - не знаю. І коли зайшла мова як назвати цю виставку - я і сказав "Левитація". Всі так:"О, интересненько". Ніхто не став перечити. Певно, слово сподобалось. Мене насправді не завжди заманює одне і теж. От як дитині, яка погралась іграшкою і кинула, так і мені набридає одноманітність. В мистецтві так само. Тим більше я не живу на гроші від картин, тому пишу їх як хочу і коли маю бажання. Люблю, щоб в майстерні грала музика. Колись любив ще й під віскі малювати. Зараз вже ні. А от що буде далі з тими картинами - мене не цікавить", - запевнив він.

Виставка працюватиме до 12 червня. Картини Делієва коштують в середньому від $150 до $ 1000.

Зараз ви читаєте новину «"Мої картини трохи придурочні й ідіотські" - Делієв про свої полотна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі