вівторок, 28 листопада 2017 19:02

"Мізантроп" покаже спектакль про короля-самодура

"Мізантроп" покаже спектакль про короля-самодура
Спектакль "Король Убю" поставив київський театр "Мізантроп" Фото: Buro 24/7

Спектакль за мотивами п'єси французького драматурга Альфреда Жаррі "Король Убю" поставив київський театр "Мізантроп".

За сюжетом Убю, за домовленістю своєї дружини, в результаті кривавого перевороту під гаслами боротьби за свободу і демократію, бере владу в країні Фольше в свої руки. Призначений ним уряд підпорядковується лише одній меті - набити власні кишені. Реформи, що проводяться ним абсурдні, громадяни бідні, а скарбниця порожня.

Убю, оточений підлесниками, підсилює терор. Під впливом послів іноземних держав оголошує війну російському царю. Похід короля Убю закінчується катастрофою. Російська армія зайняла його столицю. Повалений король Убю і його дружина біжать до Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Іваном Дем'янюком тривав понад 40 років

Формуючи театр, режисер Ілля Мощіцкій і композитор Дмитро Саратський багато в чому спиралися на ідеї Альфреда Жаррі і Антонена Арто, зокрема на створений Арто "Театр жорстокості". Тому звернення до п'єси "Корлі Убю" зовсім не дивне, а їдка, місцями злісна подача матеріалу є цілком закономірною.

Прем'єра вистави "Король Убю" відбудеться 3 грудня на сцені концертного залу Stereo Plaza - Stereo Drama. Початок о 19:00. До цієї події буде приурочено нове видання п'єси, перекладене на українську мову.

У Києві на Малій сцені концертного комплексу Stereo Plaza відбувся показ музично-драматичної вистави "Суд над Джоном Дем'янюком".

Зараз ви читаєте новину «"Мізантроп" покаже спектакль про короля-самодура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі