середа, 31 березня 2010 14:40

Мінкультури підтримало проект Андруховича, але грошей не дало

Мінкультури підтримало проект Андруховича, але грошей не дало

Письменник Юрій Андрухович разом з польським гуртом Karbido видав альбом "Цинамон" - другу частину трилогії "Самогон. Цинамон. Абсент".

14 квітня митці почнуть тур містами України - відвідають Івано-Франківськ, Львів, Вінницю, Одесу, Дніпропетровськ та Київ.

"Це два диски. На основному - 12 треків зі збірки "Екзотичні птахи і рослини". Він також містить тексти, відеокліп та декілька фрагментів моєї прози, які я читаю у супроводі Karbido. На додатковому mini-CD - додаток "Індія". Також є буклет, оздоблений рідкісними перлинами", - розповів Андрухович.

У Польщі "Цинамон" вийшов півроку тому - польською мовою, і вже встиг зібрати чимало позитивних відгуків тамтешніх критиків. В Україні видання платівки ускладнилось відсутністю коштів.

"Жодного разу не звертався по допомогу до українських державних установ, а тут вирішив звернутися до Міністерства культури. За старої влади проект ствердили, але прийшов новий склад, і проект відхилили як неактуальний для нашої сучасної культури. А от щойно отримали листа, що Міністерство дуже хоче підтримати "Цинамон", але не має бюджету. Ми дуже дякуємо Міністерству культури, що вони, навіть не маючи коштів, підтримують наш проект!", - сказав письменник.

Кошти на здійснення проекту надали Польський Інститут в Києві, Інститут Адама Міцкевича та Швейцарська фундація "ПроГельвеція".

"Ми на цьому проекті не збагатіємо, а збідніємо. Проте збагатіємо духовно", - пожартував Андрухович.

В основу "Цинамону" лягли вірші Андруховича зі збірки "Екзотичні птахи і рослини", яка вийшла 1991-го. Манеру свого виконання письменник визначив як щось середнє між мелодекламацією та співом.

Барабанщика Петера Конрадина Цумтора відшукали у швейцарській глибинці. Записи своїх партій він надсилав до поляків Karbido електронною поштою.

Зараз ви читаєте новину «Мінкультури підтримало проект Андруховича, але грошей не дало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі