вівторок, 06 лютого 2018 06:15

Мінкульт збирається позиватися до суду на УПЦ МП

Мінкульт збирається позиватися до суду на УПЦ МП
Через каплицю на Десятинній Мінкульт подає до суду. Фото: Укрінформ

Міністерство культури України заявило про незаконність каплиці УПЦ МП, розташованої поруч з фундаментом пам'ятки національного значення Десятинної церкви, та пообіцяло подати позов.

У Міністерстві будівлю назвали малою архітектурною формою, і заявили, що вона незаконно розміщена на території Національного музею історії України. Саме через відсутність рішення суду міська влада не може розпорядитися про знесення скандального самобуду, через спробу підпалу якого суд взяв під варту двох архітекторів. Однак всі інші незаконні споруди з території Музею вирішили прибрати, повідомляє Новое время.

"Єдиним законним користувачем земельної ділянки станом на сьогодні є Національний музей історії України. Законні права НМІУ, як землекористувача, порушено протиправними діями релігійної громади УПЦ", - підкреслили у відомстві Євгена Нищука.

Зазначається, що Музей є юридичною особою, тому він зможе виступити позивачем у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив архітекторів, підозрюваних у підпалі самобуду УПЦ МП

Ділянка з самобудом, розташована за адресою по вул. Володимирській, 2 у Шевченківському районі міста, Фундамент, біля якого останнім часом проходять акції протесту, становить науковий інтерес. Сама Десятинна церква вважається першою кам'яною церквою Київської Русі.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт збирається позиватися до суду на УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі