пʼятниця, 06 квітня 2012 12:07

Міліція паралізувала роботу найбільшої в Україні студії дубляжу фільмів

Міліція паралізувала роботу найбільшої в Україні студії дубляжу фільмів
Фото з сайту kinopark.net

Вчора податкова міліція провела обшук в офісі найбільшого в Україні кінодистрибутора і кінопрокатника, компанії B&H. Формальною причиною стала, нібито несплата податків у сумі 18 мільйонів. Гривень.

Зі студії "Ле Доен", з якою співпрацює B&H, вилучили всі комп'ютери і всю звукозаписуючу апаратуру. Студія "Ле Доен" здійснювала 60% усього дубляжу в Україні. Крім того, вона була однією з кількох студій в Європі, сертифікованих для запису в системі Долбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я був постійним клієнтом ex.ua"

Власник B&H Film Distribution Company Богдан Батрух повідомив Gazeta.ua: "Поламали техніку, забрали диски. За законом вони не мають права цього робити. Через це ми не можемо здійснювати дубляж. Хіба що вони повернуть нам обладнання й диски".

При цьому міліція не повідомила причину та привід конфіскації і псування майна. Батрух повідомив, що вже написав заяву до міліції, сподівається, що за цим випадком відкриють кримінальну справу.

Будь які звинувачення Батрух відкидає. Дії правоохоронців він пов'язує зі зміною законодавства та невигідністю для певних чиновників існування дистрибуційної компанії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимур Бекмамбетов невдоволений українським дубляжем свого фільму

"В лютому змінилися правила видачі прокатних посвідчень. До кінця лютого фільми, які показують в Україні, незалежно від того російською чи українською мовою, у примусовому порядку мали бути продубльовані в Україні. Тепер же такого зобов'язання нема. Тому вони "шикуються", - додав він.

Найближчим часом, після консультації з юристами, B&H проведе прес-конференцію, де повідомлять про всі деталі.

Зараз ви читаєте новину «Міліція паралізувала роботу найбільшої в Україні студії дубляжу фільмів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі