вівторок, 22 лютого 2011 13:44

Міхалков пожалівся у Києві, що його фільми не розуміють

21 лютого у столичному Жовтневому палаці відбувся творчий вечір російського режисера Микити Міхалкова "Розмови про культуру". У залі майже не було вільних місць. Квитки коштували від 400 до 2900 грн.

Вечір почали із півгодинним запізненням. Міхалков вийшов на сцену у чорному костюмі з білою краваткою, на шиї звисав сірий шарф.

"Я сьогодні трохи прихворів, тому намагаюся утеплитися", - пояснив він.

Біля куліс на сцені стояло 2 обігрівачі. Міхалков попросив ведучого підсунути їх ближче, щоб зігрітися. Працівники сцени кілька хвилин шукали подовжувачі, щоб переставити обігрівачі.

Режисер 30 хв відповідав на запитання глядачів. Його питали про життя на пенсії та стосунки з Путіним.

"В інтернеті та пресі ніколи не мочать того, хто нічого не вартий", - відповів він на останнє запитання.

На екрані показали кілька епізодів із його нового фільму "Стомлені сонцем-3. Цитадель". Показ тривав майже годину.

Із залу Міхалкова запитали, чому він після провалу фільму "Стомлені сонцем-2" везе "Цитадель" на Каннський кінофестиваль.

"Ніякого провалу не було, глядачі просто не зрозуміли цей фільм. Все це пояснюю їхнім небажанням працювати в залі. Вони не хочуть бачити реальні історії, які пережив наш народ. Погоджуюся, що у фільмі є неточності. Але ми на це пішли заради художньої правди. Після показу стрічки на Канському кінофестивалі ми 20 хв не могли вийти із зали – не випускали глядачі, які аплодували стоячи. Після одного із показів до мене підійшла молода дівчина. Сказала: "Після перегляду фільму одразу подзвонила своїй мамі, з якою не розмовляла 4 роки". Ви думаєте, вона це зробила, якби фільм був бездарним? " - виправдовувався Міхалков.

Зараз ви читаєте новину «Міхалков пожалівся у Києві, що його фільми не розуміють ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі