Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2012 12:25

Михайло Слабошпицький видав новий роман, який писав 5 років
8

Книжку Михайло Слабошпицький писав 5 років
Фото: Фото: Володимир Мукан

У вівторок ввечері у "Книгарні Є" в Києві зібралося більше 100 осіб. Всі місця зайняті. Відвідувачі стоять біля стелажів із книгами. На підвищенні за столом сидить письменник, літературний критик Михайло Слабошпицький. Він презентує свою нову книгу "Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші".

Біля письменника сидить ведучий вечора голова спілки письменників України Віктор Баранов. Навпроти — письменник Дмитро Павличко, директор Інституту літератури ім. Тараса Шевченка академік Микола Жулинський. У книгарні спекотно, продавець вмикає кондиціонер, інший приносить додаткові стільці для відвідувачів.

"Моя книга про українські поразки. У ній поразка Леонтовича, Самійленка, Винниченка спричинені поразкою України у боротьбі за державу, - каже письменник.- Зараз в Україні дуже схожа ситуація."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінграновський дарував поетам туфлі

У романі автор розповідає про події початку ХХ століття від імені Михайла Коцюбинського, Володимира Винниченка, Володимира Самійленка та інших постатей. Михайло Слабошпицький писав роман 5 років, матеріали до нього збирав близько 10.

"Я навіть зробив для кожного героя свій словник. Розробив його на основі листів та архівних документів. Тому читачі зможуть найбільш реально уявити українську інтелігенцію початку двадцятого сторіччя, їхні настрої та прагнення."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Олесю Ульяненку поставили у борг

Після презентації до автора стоїть близько 50 осіб із новими книгами. Кожен просить Михайла Слабошпицького поставити автограф. Підходить до нього й Микола Жулинський, потискає руку і йде з книгарні.

"У цей твір вкладено багато роботи. Уривки з нього я прочитав у журналі "Кур'єр Кривбасу", - каже академік. - Думаю, книга буде цікавою для студентів, адже тут розгортається повна картина життя України початку 20-го сторіччя. Є багато фактів, про які раніше не було відомо. Коцюбинського можна побачити не лише як письменника, а і як людину. У нього була коханка Олександра Аплаксіна. З нею він листувався. Вона була звичайною непримітною дівчиною. Там добре описано про його синів. Вони перейшли на бік більшовиків, а потім і загинули від них."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм про глухонімих потрапив у фінал "Paris Project"

За півтори години презентації всі книги розібрали. Вартість кожної - 98 грн.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Слабошпицький видав новий роман, який писав 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі