четвер, 23 лютого 2012 09:44

Метровий Шалам-Балам оселився на стіні будинку принца Чарльза

Штучне яйце майже метрового розміру у вигляді відомого літературного героя Шалама - Балама було постало на стіну Кларенс-хауса - резиденції принца Уельського Чарльза, у рамках благодійного арт-проекту, що стартує у Лондоні.

Арт-проект під назвою The Big Egg пов'язаний із класичною традицією - пошуком шоколадних яєць напередодні католицького Великодня. Полювання стартує у вівторок вранці і триватиме 40 днів і 40 ночей.

У рамках "полювання", в якому можуть взяти участь всі бажаючі, городяни і туристи повинні будуть відшукати розставлені в різних кінцях британської столиці 200 яєць зі склопластику висотою майже у 80 см. Полегшити пошук допоможе карта або додаток для смартфона, а щасливих "мисливців" чекають різноманітні конкурси та розіграші.

Яйця були розписані як знаменитими дизайнерами, так і їх колегами-початківцями. Серед такі відомі люди, як кінорежисер сер Рідлі Скотт, модельєр Вів'єн Вествуд, архітектор Заха Хадід та інші. Деякі яйця створені під популярними брендами, наприклад Selfridges або Mulberry, а спонсором всієї акції виступає ювелірна компанія з російським корінням Фаберже, яка знаменита у всьому світі своїми унікальними подарунковими яйцями.

Принц Чарльз і його дружина Камілла поставили свої автографи на яйці у вигляді героя "Аліси в країні чудес", жилетка якого прикрашена емблемами принца Уельського з просмикнутими крізь корону трьома страусиними пір'їнами.



"Я ніколи не думав, що вийде посадовити Шалам - Балама на стіну палацу, та ще на очах у військових, так що для мене це абсолютно неймовірно, і я не втомлююся дякувати їх королівській високості за те, що вони допомогли зробити це реальністю", - заявив організатор акції Марк Шенд.


По завершенні акції всі яйця будуть розпродані на благодійному аукціоні, від проведення якого організатори розраховують одержати близько мільйона фунтів стерлінгів на потреби організацій Elephant Family (вона займається збереженням слонів в Азії) та акцій, спрямованих на допомогу дітям.

Зараз ви читаєте новину «Метровий Шалам-Балам оселився на стіні будинку принца Чарльза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі