Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 18:17

Матері-героїні таки зааплодували Януковичу
14

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні у Львові відбулося вручення орденів "Мати-героїня". Нагороду отримало 114 львів'янок, які народили та виховали п'ятьох і більше дітей до восьмирічного віку. Вручали нагороди мер міста Андрій Садовий та перший заступник голови ЛОДА Богдан Матолич. Жінка із трибуни зачитувала наказ президента України про присвоєння звання. Жінки виходили із своїх місць де їм вручали нагрудний знак, нагородний лист та троянду.

"Ці жінки роблять великий подвиг і діло для всієї України, - сказав мер Львова. - Вони дають життя нашому наступному поколінню. А в наш важкий час це не проста справа виховати навіть двох дітей. А вони не бояться. Вони — справжні герої України."

Отримувати нагороди за своїх мам та дружин приходили їх чоловіки чи діти. Багато матерів, отримавши орден, цілували його. Крім нього вони отримали грошову виплату за отримане звання. Вона становить близько 11 тисяч гривень. Серед матерів-героїнь була рекордсменка. Наталія Манько народила і виховала 13 дітей.

"З мене всі сміялися, що маю стільки дітей, - розповіла жінка. - Було дуже тяжко. Не розуміли мене люди. А я дала слово батькові, що матиму багато дітей. Але Бог поміг. Найстаршому сину вже 56 років. Молодша дочка має 30. Вони в мене чемні були. Через то було легко з ними. За жодним не мала проблем з міліцією."

Після того як усі були нагороджені, жінка з трибуни зачитала ім'я президента України, який підписав указ. В залі на пів хвилини запанувала тиша. Та зрештою кілька матерів зааплодували.

"Ті оплески були не йому, - розповіла одна із жінок. - Так ми привітали одна одну за отриману нагороду. А президенту нема чого аплодувати. Держава мала б відповідальніше ставитися до матерів. Що з тих грошей? Це копійки зараз для нас. На ліки і онукам на цукерки може й вистачить."

 

Зараз ви читаєте новину «Матері-героїні таки зааплодували Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути