субота, 02 грудня 2017 15:00

Майкл Джексон у музичному кліпі стає танцюючим перевертнем

Майкл Джексон у музичному кліпі стає танцюючим перевертнем
Кадр із відеокліпу "Thriller" Майкла Джексона. Фото: Вікіпедія

2 грудня 1983 року на телеканалі "MTV" вперше показали повну 14-хвилинну версію кліпу Майкла Джексона "Thriller".

"Thriller" (з англ. "Трилер" або "Жах") — шостий сольний альбом американського співака Майкла Джексона. Альбом було записано у Вестлейк Рекордінґ Студіос у 1982. Запис обійшовся у 75 тис доларів. Разом з продюсером Джоном Квінсі Майкл написав 9 пісень для цього альбома. 7 пісень з альбому були випущені як сингли і всі вони досягли топ 10 уBillboard Hot 100. Для запису деяких пісень були запрошені учасники гурту Toto. Особисто Джексон написав 4 пісні: "Wanna Be Startin' Somethin'", "The Girl Is Mine" (з Полом Маккартні), "Beat It" та "Billie Jean".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майкл Джексон був закоханий у "Герміону" Емму Вотсон

Відеокліп, відомий як "Michael Jackson's Thriller", знімався американським режисером Джоном Лендісом в різних місцях Нью-Йорка і Лос-Анджелеса. На створення "Michael Jackson's Thriller" було витрачено всього 500 тисяч доларів. Відразу після появи вийшов 45-хвилинний документальний фільм "Making Michael Jackson's Thriller", що впучкає глядача за лаштунки створення музичного відео. Канал MTV заплатив 250 000 доларів за ексклюзивні права на показ документального фільму, канал Showtime - 300 000 доларів за права трансляції "Making Michael Jackson's Thriller" по кабельному телебаченню. Кліп являє собою фільм жахів, знятий в стилістиці 1950-х років. У ньому хлопець Майкл (роль Джексона) і його подруга (у виконанні Оли Рей) приїжджають на автомобілі в темний ліс. Там Майкл їй освідчується. Але при повному місяці Майкл перетворюється в перевертня і женеться за дівчиною. У кліпі є живі мерці, зомбі і перевертні.

28 лютого 1984 року диск "Thriller" американського співака Майкла Джексона виграв вісім нагород музичної премії "Греммі". Цей рекорд побити досі не вдалося. У 1985 році альбом було занесено до Книги рекордів Гіннесса, як "найприбутковішим альбомом за всю історію".

Майкл Джозеф Джексон (1958 —2009) — американський співак, танцюрист, автор пісень, володар численних премій та нагород; вважається "королем поп-музики". Найбільшим визнанням користуються три альбоми, записані під керівництвом продюсера Квінсі Джонса — "Off the Wall" (1979), "Thriller"(1982) і "Bad" (1987). 25 червня 2009 року Джексон раптово помер у віці 51 років через зупинку дихання та серця через передозування ліками.

Зараз ви читаєте новину «Майкл Джексон у музичному кліпі стає танцюючим перевертнем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі