понеділок, 16 серпня 2010 16:55

Майбутнє 3D-фільмів під сумнівом - FT

Майбутнє 3D-фільмів під сумнівом - FT

Майбутнє нового формату 3D, що подавав раніше великі надії всім учасникам кіноіндустрії, який приніс фільму "Аватар" рекордні $2,73 млрд в прокаті, тепер знаходиться під сумнівом, пише The Financial Times.

Цього року декілька фільмів в 3D-форматі, такі як "Аліса в країні чудес" Тіма Бартона і "Битва титанів", стали лідерами світового прокату. Проте деякі з тріском провалилися. Так, "Крок вперед 3D" зібрав в прокаті менше, ніж два попередні фільми цієї серії, зняті у форматі 2D.

Експерти вважають, що квитки на покази фільмів в 3D, ціна на які на 50% вища, ніж на фільми в звичайному форматі, переоцінені.

"Студії та кінотеатри переоцінюють 3D-фільми, їх стало тепер дуже багато", - заявив аналітик BTIG Research Річард Грінфілд.

"Вони перегонять всі свої кінострічки в 3D, не піклуючись про якість картин", - додав він.

Нагадаємо, у Гонконзі почалися зйомки першого порнографічного фільму із застосуванням технології 3D. У травні майбутнього року гонконгська кіностудія "Юн Лонг" має намір розпочати продаж фільму "3D-sex and Zen: Extreme Ecstasy".

У основу сценарію картини покладена класична еротична китайська п'єса "Плотська рогожа для молитов" (автор Ю Лі, XVII століття) про молодого чоловіка, котрий обертається в розпусному товаристві і раптово усвідомлює, що все ще любить свою колишню дружину.

Газета.Ru

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє 3D-фільмів під сумнівом - FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі