четвер, 08 липня 2010 09:32

Федір Бондарчук хоче зняти 3D фільм про Сталінградську битву

Федір Бондарчук хоче зняти 3D фільм про Сталінградську битву

Режисер Федір Бондарчук має намір зняти до 70-річного ювілею Сталінградської битви, який відзначатиметься в 2012-2013 роках, кіноепопею "Сталінград".

За його словами, фільм може з'явитися на екранах у форматі 3D, але остаточного рішення про це поки немає.

Режисер розповів, що зараз йде кастинг в Підмосков'ї на студії "Главкіно". Там же проходитимуть зйомки.

"Цього року будуватимемо Сталінград в Підмосков'ї на студії "Главкіно" - це Нова Рига, 5-й кілометр", - сказав він.

Раніше в якості можливого місця зйомок режисер називав Волгоград.

Бондарчук повідомив, що бюджет фільму запланований у розмірі 30 млн доларів. Проте, підкреслив він, "якби ми приступили до реалізації проекту до кризи, то, як і при зйомках фільму "Острів", держгрошей не було б потрібно".

"Все ж таки без допомоги держави не обійтися. Хоча ми увійшли до вісімки студій-мейджерів, які отримали державне фінансування, нам все одно цих грошей не вистачить", - визнав режисер.

За його словами, "західні партнери виявляють величезну цікавість до картини", і можливість брати участь в проекті розглядають багато зірок.

"Композитор Анджело Бадаламенті, який працював з культовим режисером Девідом Лінчем, готовий підписати контракт, також сценарій зараз читає німецький режисер, актор, продюсер Тіль Швайгер, - навів приклади Бондарчук. - У нього одна проблема - він не грає нацистів. Але зі студією його працюватимемо".

Відповідаючи на питання, чи буде "Сталінград" першим російським фільмом у форматі 3D, він нагадав, що "прикладів серйозних драматичних творів у форматі 3D поки немає".

"Ми ступаємо на незвідану територію", - вважає режисер.

Раніше Бондарчук повідомляв, що технічні параметри фільму, зокрема і формат, вплинуть на бюджет картини, заздалегідь оцінений ним в 28-30 мільйонів доларів, і нарікав, що з цієї суми знайдена тільки третина. Він також говорив, що збирається зайняти в головних чоловічих ролях Сергія Гармаша, Данила Козловського і Тіля Швайгера, якому мав намір довірити головну "німецьку" роль.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Федір Бондарчук хоче зняти 3D фільм про Сталінградську битву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі