четвер, 16 серпня 2012 17:16

Львівська художниця вишила обличчя зірок на керамічних світильниках
9

"Спочатку я виготовила керамічні майки-світильники за розмірами власного тіла"
Фото: Фото: Ольга Швед
"Джолі вишивала п'ятнадцять годин"
На різнокольорових світильниках можна побачити обличчя співачки Мадонни, Майкла Джексона, сера Пол Маккартні, кіноактриси й секс-символа 1960-х Мерилін Монро, співака і актора Елвіса Преслі, актриси Анджеліни Джолі

У Львові триває виставка поп-арту "Алея слави" у галереї "Зелена канапа". Львівська художниця-керамістка Ольга Пильник створила серію із керамічних світильників у вигляді жіночої майки та вишила на них нитками обличчя голлівудських знаменитостей.

На різнокольорових світильниках можна побачити обличчя співачки Мадонни, Майкла Джексона, сера Пол Маккартні, кіноактриси й секс-символа 1960-х Мерилін Монро, співака і актора Елвіса Преслі, актриси Анджеліни Джолі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 5 років ціни на картини українських художників можуть сягнути мільйона доларів

"Джолі вишивала п'ятнадцять годин. Вона - сучасний символ краси. Спочатку я виготовила керамічні майки-світильники за розмірами власного тіла. Кілька разів випалювала їх, залишаючи дірки для майбутньої вишивки. Нитки складала вчетверо, інколи протягувала плоскогубцями. Використовувала різні відтінки чорного, білого і сірого. Усі світильники на торшерах, із підсвіткою", - розповідає художниця Ольга Пильник.

Виставка Ольги Пильник у галереї "Зелена канапа" триватиме до 26 серпня. Після Львова "Алея слави" помандрує до Осло.

Зараз ви читаєте новину «Львівська художниця вишила обличчя зірок на керамічних світильниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі