Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 22:45

Литовці знімуть власну версію української комедії "Скажене весілля"

Литовці знімуть власну версію української комедії "Скажене весілля"
"Скажене весілля" вийшло в широкий український прокат 4 жовтня 2018 Фото: YouTube

Після успішного прокату в Україні, рекордного бокс-офісу, рекорду на телебаченні комедія "Скажене весілля" виходить на міжнародний рівень.

Литовська компанія "ACME Film" — найбільша кінопрокатна компанія в країнах Балтії, яка виробляє і випускає найгучніші фільми в Литві, — придбала права на виробництво локальної адаптованої версії української комедії "Скажене весілля". Права придбані також з опціоном виробництва латвійської і естонської версій фільму.

Тривають переговори з іншими країнами, частина домовленостей на етапі підписання договору.

Зараз фільм представлений в каталозі компанії FILM.UA Distribution, яка є міжнародним дистрибутором проектів кіностудії FILM.UA Group. Триває продаж прав по світу на ряд платформ. Йдеться і про готовий фільм, і про права на римейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську комедію "Скажене весілля" покажуть в Австралії

"Це вражаючий безпрецедентний кейс. Адже зараз навпаки українські кіновиробники активно купують формати іноземних фільмів, щоб створювати українські версії. А зі "Скаженим весіллям" це перший випадок, коли Україна експортує власний оригінальний формат фільму. Це підтверджує, що локальний успіх дуже важливий для подальшого розвитку проекту", — розповідає продюсер фільму Ірина Костюк.

Нещодавно комедія "Скажене Весілля" перемогла на X-Ray Marketing Awards-2018 у номінації "Прихована реклама року" і отримала нагороду за колаборацію стрічки та брендів ROZETKA, Нова Пошта, Ощадбанк і Малинівка.

Нагадаємо, "Скажене весілля" вийшло в широкий український прокат 4 жовтня та станом на 2018 рік встановила 2 національних рекорди — касових зборів серед усіх вітчизняних фільмів і рекорд кількості глядачів кіно українського виробництва.

Бокс-офіс стрічки склав майже 55 мільйонів гривень, у кінотеатрах її переглянули понад 657 тисяч глядачів. Крім того, комедія побила рекорд останнього десятиліття і стала найрейтинговішим фільмом на ТБ з 2009 року за всіма основними аудиторіями.

Зараз ви читаєте новину «Литовці знімуть власну версію української комедії "Скажене весілля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі