вівторок, 07 лютого 2012 12:09

Лідер "Ляпіса Трубецького" уникнув кримінального переслідування за критику Лукашенка

Лідер "Ляпіса Трубецького" уникнув кримінального переслідування за критику Лукашенка

Прокуратура Білорусі за підсумками перевірки відмовила в порушенні кримінальної справи стосовно відомого білоруського музиканта, лідера групи "Ляпіс Трубецькой" Сергія Міхалка. Про це повідомило джерело в наглядовому відомстві. Він уточнив, що в діях Міхалка складу злочину виявлено не було.

Про те, що прокуратура Центрального району Мінська проводить перевірку з приводу висловлювань музиканта в його інтерв'ю інтернет-телеканалу 1tvnet, 15 жовтня 2011 повідомив начальник управління з нагляду за виконанням законодавства та законністю правових актів відомства Павло Родіонов. Він стверджував, що висловлювання Міхалка "знаходяться за рамками не тільки етики і моралі, а й права".

Зокрема, лідер групи "Ляпіс Трубецькой" заявляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко - самозванець, який приватизував владу і здійснив геноцид власного народу. А також, що глава республіки ненавидить білорусів і в кращому випадку заслуговує справедливого суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На лідера гурту "Ляпіс Трубецькой" завели кримінальну справу за образу Лукашенка

Мережеве видання Telegraf.by після появи повідомлень про те, що Сергія Міхалка викликали в прокуратуру, написало, що стосовно музиканта порушено кримінальну справу за статтею про образу президента Білорусі. Проте пізніше прокуратура цю інформацію спростувала.

Нагадаємо, в Кримінальному Кодексі Білорусі максимальне покарання за наклеп щодо президента передбачає до п'яти років позбавлення волі. А за образу глави держави - до трьох років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Ляпіса Трубецького" уникнув кримінального переслідування за критику Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі