вівторок, 18 жовтня 2011 10:18

Генпрокуратура Білорусі запевнила, що не переслідує лідера "Ляпіса Трубецького"

Генпрокуратура Білорусі запевнила, що не переслідує лідера "Ляпіса Трубецького"

Генеральна прокуратура Білорусі 17 жовтня спростувала чутки про порушення кримінальної справи щодо лідера групи "Ляпіс Трубецькой" Сергія Міхалка.

Співробітник відомства Павло Родіонов при цьому заявив, що за відсутності справи "жодних слідчих дій, звісно, не проводилося".

У той же час він зазначив, що прокуратура Центрального району Мінська "перевіряє інформацію, що міститься в інтерв'ю музиканта".

Чи закінчилася перевірка, Родіонов не сказав, проте заявив, що "так звані 'сміливі й прості висловлювання' соліста "Ляпіса Трубецького", очевидно, знаходяться за рамками не тільки норм етики і моралі, а й права".

Прокурор також додав, що "в будь-якому цивілізованому суспільстві обрана музикантом форма вираження є неприпустимою і ставить її автора в розряд банальних хуліганів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусам заборонили слухати "Ляпіса Трубецького" і "ДДТ"

Родіонов від імені прокуратури пообіцяв дати правову оцінку заявам Міхалка і "без жодних посередників" довести її до відома громадськості.

Як повідомлялося раніше, сам Міхалок, який знаходиться на гастролях у Росії, розповів, що йому додому прийшла повістка до прокуратури. Білоруські ЗМІ при цьому припустили, що це може вказувати на порушення проти нього кримінальної справи за статтею про образу президента.

У своєму нещодавньому інтерв'ю музикант жорстко розкритикував Олександра Лукашенка (якого він "президентом не вважає") і назвав главу республіки "брехуном, злодієм і невігласом, який ненавидить свій народ і заслуговує у кращому випадку справедливого суду".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура Білорусі запевнила, що не переслідує лідера "Ляпіса Трубецького"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі