середа, 25 травня 2011 18:11

Ларс фон Трієр вирішив зняти порнофільм про християнство

Ларс фон Трієр вирішив зняти порнофільм про християнство

Відомий данський режисер Ларс фон Трієр, який нещодавно був оголошений персоною нон-грата на Каннському кінофестивалі, розповів про свій новий проект - порнофільм про християнські церкви.

"У наступному своєму фільмі я збираюся дослідити різницю між західною і східною церквами, католицизмом і православ'ям", - заявив він в інтерв'ю, яке публікує в понеділок газета Известия.

Режисер зізнався, що у східній церкві він бачить "набагато більше світла, ніж у західній".

На питання про те, як він збирається пов'язати порно і християнство, фон Трієр відповів: "Це як раз дуже просто. Там буде багато філософських міркувань і всякого бла-бла-бла. А потім герої починають порівнювати Баха і християнство з сексом".

За словами Трієра, "це буде забавно".

"Католики, на мій погляд, дуже вже зосередилися на ідеї розп'яття, страждання, смерті. Хоча протестанти ще гірше", - додав режисер.

Про те, що наступним проектом фон Трієра буде порнофільм, режисер розповів під час 64-го Каннського кінофестивалю, де він представляв фільм "Меланхолія".

"Я зараз досліджую протиріччя між західною і східною церквою, католицькою та православною. І я помітив, що на сході дуже важливу роль грає світло, перетворення. Світло для мене - це кіно. Коли я дивлюся Тарковського, я майже плачу, тому що я бачу це світло", - сказав тоді режисер.

Тоді ж фон Трієр зробив ще одну скандальну заяву: він назвав себе нацистом. У відповідь на це режисера оголосили персоною нон-грата Каннського кінофестивалю. Пізніше режисер заявив, що його висловлювання було "дурний жарт".

Зараз ви читаєте новину «Ларс фон Трієр вирішив зняти порнофільм про християнство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі