четвер, 01 грудня 2011 08:49

"Кто был герой, стал дурак" - донецькі чорнобильці про ліквідацію аварії 1986-го

"Кто был герой, стал дурак" - донецькі чорнобильці про ліквідацію аварії 1986-го

27 листопада помер Геннадій Конопльов, один з голодувальників під обласним Пенсійним фондом у Донецьку. Інші погрожують себе спалити — у випадку розгону наметового містечка. Вони протестують проти зменшення пенсій учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС. Про що розмовляють протестувальники, підслухала кореспондент журналу "Країна" Тетяна Заровна.

наметі біля буржуйки гріються троє. – Был октябренок, пионер, комсомолец, бл... Воспитали в духе "Всегда готов!" Вот в августе 1986-го и пошел добровольцем. В 19 лет получил пропуск в закрытую зону. Через месяц вернулся. Заходил в магазин – люди в очереди молча расступались. А теперь стыдно удостоверение доставать – кто был герой, стал дурак и л*х. Случись сейчас, таких дураков уже не найдут", - переказала журналіст розповідь  44-річного Олега із Новоазовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці з "бютівцями" вимагають відставки Януковича та розпуску ВР

"А я 6 мая 1986-го со смены из шахты пришел, не успел кофе допить, как дзынь – в дверь звонок. "Вам повестка, завтра в 6.00 явиться в военкомат на сборы". Взял ложку, кружку, – розказує Василь Нагуляк, 62 роки. На його картузі напис "Голодаю". – Я думал про себя, что здоров как бык. На учет не становился. А в 1991-м заставили идти на обследование. Вдруг вижу в коридоре парня, с которым был в Чернобыле. Он молодой – его перед дембелем туда закинули. Как увидел – ё-п-р-с-т... Аж в горле ком. Под руки медсестры его водят из кабинета в кабинет, ноги волочит", - йдеться в матеріалі.

Прочитати детальніше, про що говорять у наметовому містечку біля Пенсійного фонду у Донецьку можна у журналі  "Країна" № 46 (99) за 2 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Кто был герой, стал дурак" - донецькі чорнобильці про ліквідацію аварії 1986-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути