Ексклюзиви
середа, 19 червня 2013 15:14

"Красти в мене нічого, але по приколу спробуй" - що подивитися в кіноклубах з 19 по 23 червня
7

Піаніст
Я дихаю
Анна Кареніна
Любовний настрій
Генсбург. Любов хулігана

Головне за тиждень в столичних кіноклубах - що не можна пропустити з 19 по 23 червня на думку Gazeta.ua. Літній сезон відкрито - тому цього тижня приміщення кіноклубів можна змінити на ніч кіно під відкритим небом. Приміром, подивитися поспіль три стрічки з оскароносним Едріаном Броуді.

А ще серед показів - одна з кращих робіт Вонга Кар Вая, біографічна стрічка про скандального розпусника Генсбурга та Грета Гарбо в образі Анни Кареніної.

Любовний настрій

Гонконгську арт-хаусну мелодраму Вонга Кар Вая вважають одним з кращих фільмів останнього десятиліття. У фільмі йдеться про 1962-й рік. Він і вона жили в одній комуналці. Обоє мають дружину та чоловіка. І обоє знають, що їхні подружжя коханці. Між ними також народжується почуття кохання.

Фільм побудований за тими ж принципами, за якими працює пам'ять: колаж з багатьох сцен зустрічей головних героїв. Красиві костюми, довгі пронизливі погляди та герої, які завжди почуваються самотніми навіть тоді, коли закохані.

Цього вечора також покажуть антологію польської анімації (1958 - 2005 років).

19 червня літній кінотеатр в культурному центрі LabGarage (вул. Велика Житомирська 38б, початок о 21:00, вартість - 10 грн.)

Тиха гавань

У прибережне містечко приїжджає молода дівчина Кеті і знаходить своє справжнє щастя із удівцем, який має двох дітей. Проте колишнє життя наздоганяє її навіть у цій "тихій гавані" - до міста приїздить чоловік Кеті, від жорстокості якого дівчина так довго тікає.

Але кохання долає всі перепони, як і в інших творах Ніколаса Спаркса (фільм екранізація його однойменного роману). Так що стрічка буде до вподоби тим, хто любить творчість автора - "Щоденник пам'яті", "Щасливчик".

20 червня у англомовному кіноклубі в кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19, початок о 19:00, вхід – 40 грн., студентам – 30 грн.)

Анна Кареніна

"Анну Кареніну" Толстого екранізовували близько 30-ти раз. Грета Гарбо зіграла її двічі. У німому фільмі 1927-го року "Любов", де від сюжету роману залишилися практично одні імена героїв та у першій звуковий кіноверсії роману режисера Кларенса Брауна 1935-го року.

Це класичний голлівудський фільм, найближча до роману англомовна екранізація з красивими костюмами кінця 19 століття. Трагізм, привнесений Гарбо в образ Кареніної, згладив навіть враження деякої холодності між нею і виконавцем ролі Вронського Фредріком Марча, з яким у актриси не склалися стосунки на знімальному майданчику.

20 червня у Центрі Курбаса (вул. Володимирська, 23-в, початок о 18:30, 10 грн.)

Я дихаю

34-річний Ніл, головний герой фільму, помирає від невиліковної та маловідомої хвороби. Це хвороба мотонейрона. Ще рік тому він був звичайним чоловіком з жінкою та сином. Зараз лежить повністю паралізований. Чоловік знає: за кілька місяців він помре. Однак він все ще може говорити.

З великим почуттям гумору Ніл збирає свої спогади у персональному блозі. Він хоче залишити історію свого життя маленькому синові Оскару та всім небайдужим – всім, хто може зіткнутися зі страшною хворобою. Ця документальна стрічка дуже інтимна, і досліджує тонку межу між життям та смертю, між здатністю та нездатністю бути людиною.

21 червня у кіноклубі НаУКМА (Набережно-Хрещатицька, 27, аудиторія 13, початок о 18:30, безкоштовно)

/media/video/503116/1_503116.mp4

Ніч з Едріаном Броуді

Покажуть три картини за участю актора - "Піджак", "Піаніст", "Учитель на заміну". Саме після фільму "Піаніст" Броуді став всесвітньо знаменитим. За роль одного з кращих музикантів Польщі 30-х років він цілком заслужено отримав "Оскара".

"Красти в мене нічого, але по приколу можеш спробувати" - звучить у стрічці "Піджак". Усі три образа актора - це по-своєму втілена людська самотність. Кожен герой залишається на одинці зі своєю власною драмою.

"Учитель на заміну" - найновіша стрічка з представленої добірки. Це свого роду екзистенційне кіно. У стрічці зображається криза первинних суспільних інститутів, сім'ї та школи. Вона породжує глобальні проблеми людей загалом. Тут є і неповнолітня проститутка, і директор школи, яка боїться звільнення, і учениця із надмірною вагою, і сам Броуді у ролі викладача, якого не помічають ні на роботі, ні вдома.

22 червня Pespsi Night Cinema (на пляжі в Парку Дружби народів, о 22:00, вартість - 40 грн. У випадку дощу показ переносить в приміщення Малої Опери).

Генсбург. Любов хулігана

Фільм про скандаліста та шансоньє Генсбурга. Звісно, технічно в стрічку не помістилися усі скандали, усі дивацтва та усі коханки відомого французького шансоньє, але режисерові вдалося показати найчуттєвіші та найяскравіші спалахи в житті цього хулігана.

Генсбург виступає з бунтівними маніфестами на прес-конференціях, курить з ямайськими растаманами, валяється на проїжджій частині в очікуванні таксі і кохається з Бріджит Бардо (яку зіграла Летиція Каста).

23 червня у "Арт-клубі 44" (вул. Хрещатик, 44-б, початок о 19:00)

Зараз ви читаєте новину «"Красти в мене нічого, але по приколу спробуй" - що подивитися в кіноклубах з 19 по 23 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі