Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2015 13:06

Крадені картини зараз в ДНР - Борис Гуменюк

Крадені картини зараз в ДНР - Борис Гуменюк
фото: Facebook

Картини, які були вкрадені з музею Західної Фрісландії в Нідерландах, наразі знаходяться на території, підконтрольній ДНР. Українські військові доступу до них не мають. Про це пише письменник та колишній заступник командира батальйону ОУН Борис Гуменюк, на своїй сторінці у Facebook.

Борис Гуменюк стверджує, що картини знаходяться в передмісті Донецька де хазяйнують бойовики.

Читайте також: "Я в очі їх не бачив": Гуменюк про скандал із голландськими картинами

"В передмісті Донецька на території, підконтрольній ДНР, в маєтку, який належить людині з близького оточення Януковича, знайдено колекцію живопису, яка була викрадена 10 років тому в одному з голландських музеїв. Наразі ведуться перемовини та здійснюються усі необхідні та можливі у цьому випадку заходи, пов'язані з переправленням колекції на підконтрольну Україні територію та подальшою передачею її голландській стороні", - розповідає письменник.

Стверджує що про картини знали тисячі людей ще торік.

"Інформація про знайдену колекцію не була ексклюзивною - ні для кого, ні для мене, чи якоюсь такою, з чого треба робити тайну. Нею ділилися наліво і направо. Комусь – я розповідав, хтось намагався розповісти про це мені. Про неї знали добровольці, волонтери, ЗСУшники, мої друзі, мої приятелі, мої знайомі, мої сусіди, в Києві, Харкові, Маріуполі, Одесі, Львові - сотні, тисячі осіб. Я казав: люди, тут якісь невідомі герої знайшли колекцію, яку 10 років тому хтось стирив у Голландії з музею. У мене з англійською не склалося, а інтернет в селі "волами їде", хто там знає англійську і має можливість полазити по голландських ресурсах, знайдіть власника, перекажіть, що тут, начебто, знайшлося їхнє "барахло", - додає.

Нагадаємо, раніше Гуменюк заперечив звинувачення представника музею в тому, що він вимагав викуп за повернення вкрадених картин.

Як відомо, картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), були знайдені під Донецьком, заявив міністр МВС Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Крадені картини зараз в ДНР - Борис Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути