Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2014 11:21

Кожна з картин має свій музичний трек - нова виставка в Києві
6

Протягом тижня у галереї ім. Замостян, що по вулиці Іллінська, 9, триватиме персональна виставка художника Ігора Цикури "Випадкове".

12 "робіт-егоїсток", як називає їх автор, закриті білими паперовими завісами. Картини можна побачити привідкривши ці завіси. Приміром, на одному з полотен двоє чоловічків перекочують м'яч. "Створена у 2004 році, ще до подій Помаранчевої революції, вона задумувалась, як ілюстрація рятівної легковажності людських ігор. Про те, як легко ми ламаємо наш чи чужий світ в процесі взаємодії", - Ігор Цикура запевняє, що синій, білий та червоний кольори м'ячика, який залишає після себе руїни – випадковий: "Саме такими кульками ми бавились в дитинстві. Я не мав наміру натякати, а ні на прапор Росії, а ні на корпоративні кольори транснаціональних корпорацій".

На картині "Втеча" головний герой втікає з будинку-холодильника, такого собі стабільного, мертвого комфорту. "Я не задумуюся над концепцією, картини наче малюють самі себе. Це вже потім, я дивлюсь на них як глядач й усвідомлюю, що ця от про "внутрішню міграцію". Не далеко, правда, він втік. Сидить, напевно, очікуючи автобуса".

Не дивлячись на те, що за плечима Ігоря Цикури чимало арт-проектів, поміж яких співпраця з фотографом Олексієм Болдіним, музичними гуртами "Вій", "Ойра" та поетом Сергієм Жаданом, своїм найвдалішим творчим експериментом він вважає створення художньої студії "Антресоля".

6 лютого о 19.00 для кожної з 12 робіт гурт "Ойра" виконає окремі треки. Виставка триватиме до 8-го лютого. Галерея (що знаходиться в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА) працює з вівторка по суботу до 18:00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Кожна з картин має свій музичний трек - нова виставка в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі