Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2018 19:59

"Король жахів" продав підліткам право на екранізацію за 1 долар

"Король жахів" продав підліткам право на екранізацію за 1 долар
Стівена Кінга називають "Королем жахів". ФОТО: Reuters

Американський письменник у жанрах жахи та фентезі Стівен Кінг продав права на екранізацію свого твору за 1 долар. Йдеться про оповідання "Велотренажер" (англ. Stationary Bike).

Покупцями стали студенти Бланау-Ґвентської кіноакадемії у Великобританії – Альфі Еванс (16 років) та Керис Кліфф (14 років). Наступні кілька місяців вони проведуть за адаптацією твору в кіносценарій, а самі зйомки розпочнуться близько Різдва, передає The Guardian.

За словами куратора проекту Кевіна Філліпса, вони надіслали запит на екранізацію секретарю Кінга і вже за 24 години отримали згоду: "Ми знали, що Кінг підтримує навчальні заклади".

Готовий фільм буде некомерційним. Однак, він братиме участь у фестивалях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Кінг святкує День народження: 7 серіалів, які зняли за книгами письменника

За сюжетом, художник Річард Сіфкіц намагається схуднути і катається на велотренажері у підвалі свого нью-йоркського будинку. Проте це - нудне заняття, і Сіфкіц купує карти за маршрутом від Нью-Йорка до міста Херкімер, кожен день відзначаючи кількість подоланих миль. Що більше Сіфкіц худне, тим частіше його переслідують дивні ілюзії. Оповідання входить до виданої у 2008 році збірки "Коли впаде темрява".

Мексиканський режисер Гільєрмо дель Торо зніме повнометражний мультфільм-мюзикл за казкою італійського письменника Карло Коллоді "Пригоди Піноккіо".

Зараз ви читаєте новину «"Король жахів" продав підліткам право на екранізацію за 1 долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі