Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2023 10:56

Стівен Кінг святкує День народження: сім серіалів, які зняли за книгами письменника

Стівен Кінг святкує День народження: сім серіалів, які зняли за книгами письменника
Стівену Кінгу сьогодні виповнилося 71 рік. Фото: Уніан

Американському письменнику, "королю жахів" Стівену Кінгу сьогодні виповнилося 76 років.

Він автор більше 200 творів у стилях жахи, фентезі, трилер та містика. 50 книг стали бестселерами. Найжорстокіші твори писав під псевдонімом Річард Бахман. Навіть придумав окрему біографію цього письменника.

Стівен виріс в небагатій родині у Портленді, штат Мен, США. Закінчив місцевий університет, деякий час працював журналістом, викладачем англійської мови та підробляв у пральні.

2 січня 1971 року Стівен Кінг одружився з Табітою Спрюс, з якою познайомився ще в університеті. Того ж року він почав викладати у Хемденській академії, отримуючи $6 400 на рік. Його дружина допомогла відкрити талант. Одного разу знайшла кілька сторінок його першого роману "Керрі" у смітнику, прочитала і змусила дописати. Пізніше цей роман видали і він приніс Кінгу славу. Письменник досі у багатьох книгах пише подяку дружині за підтримку.

Стівен Кінг називає вершиною своєї творчості серію романів "Темна Вежа", написані між 1970 і 2004. Романи описують пригоди групи стрільців по дорозі до темної вежі - містичного місця, яке утримує всі світи від руйнування і хаосу. За мотивами книги писали комікси та зняли фільм.

На основі книг Стівена Кінга знято безліч фільмів. Gazeta.ua пропонує підбірку серіалів.

Касл Рок

Містер Мерседес

11.22.63

Під куполом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Кінг розповів про улюблений фільм

Особняк "Червона троянда"

Буря століття

Воно

У 2003 році Стівен Кінг став лауреатом найвищої премії США в області літератури — медалі "За особливий внесок в американську літературу".

У 2014 році Стівен Кінг отримав Національну медаль США в галузі мистецтв.

Зараз ви читаєте новину «Стівен Кінг святкує День народження: сім серіалів, які зняли за книгами письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі